Paaswandel- en speurtocht

Gorredijk De Ontmoetingskerk organiseert in het paasweekend weer de Paaswandeltocht van 3,5 kilometer. Tijdens de wandeling door het dorp wordt het paasverhaal op een toegankelijke manier beleefd. Deelnemers kiezen zelf de dag en het tijdstip om te starten. De start is bij pcbs De Librije waar een routekaart hangt; de route kan gescand worden met een telefoon voorzien van internet. De route is beschikbaar van 15 tot en met 18 april, aanmelden is niet nodig. Onderweg zijn opdrachten om een codewoord te vinden, deze kan aan het einde digitaal worden ingeleverd waarmee kans is op een mooie prijs. ontmoetingskerkgorredijk.nl

Muzikale paasdagen

Beetsterzwaag In de Sint Martenskerk en Ontmoetingskerk zijn in de paastijd bekende verhalen, zang en muziek. Op Goede Vrijdag 15 april (19.30 uur) wordt in de Sint Martenskerk het lijdensverhaal uit Mattheus gelezen, Vocalibre zingt daarbij koralen uit de Matthäus Passion. In de Sint Martenskerk is op Stille Zaterdag 16 april (22.00 uur) een viering met licht in het donker, stiltes en verhalen van bevrijding en opstanding. Met medewerking van de Cantorij. Muziekvereniging Euterpe begeleidt op eerste paasdag 17 april (9.30 uur) de samenzang tijdens de paasviering in de Ontmoetingskerk.

Zonder verleden geen heden

Beetsterzwaag Op initiatief van Werkgroep 4 mei maakten Evert Kronemeijer en Anita Bolier een film waarin kinderen van De Finne en School Lyndensteyn op bezoek gingen bij Joost van Bodegom, Sipke Witteveen en Wilma Couperus. Van Bodegom zat als kind in een Jappenkamp, Witteveen is medewerker communicatie bij voormalig Kamp Westerbork en Couperus is voorzitter van Stichting Werkkampen Hemrik. Met elkaar zijn ze in gesprek gegaan over hun ervaringen, over de Tweede Wereldoorlog in Europa en Azië en over de oorlog in Oekraïne. De film wordt op donderdag 21 april (20.00 uur) vertoond in de Ontmoetingskerk. Na afloop is er gelegenheid voor gesprek met de gefilmden. Later is de film online te zien (zoektitel: ‘Zonder verleden geen heden Werkgroep 4 mei Beetsterzwaag 2022’).

Heksen in De Kompenije

Jubbega Het uitgestelde Sinterklaassprookje ‘Heksen’ wordt op donderdag 21 en vrijdag 22 april (20.00 uur) uitgevoerd voor groot publiek. Het is de eerste voorstelling die gespeeld wordt in het nieuwe Kompenije-theater. De heksen in het spannende en vermakelijke sprookje/musical hebben een hekel aan kinderen. Ze worden gelokt en veranderd in muizen. Eén meisje durft het tegen hen op te nemen en redt de betoverde kinderen. Naar het boek van Roald Dahl, bewerkt door Jelmar Hoekstra en Appie Nutterts. Kaarten via appie.nutterts@ambion.nl of De Feart 0516-461753.