Afbeelding

Stinzenplanten rondleiding

Beetsterzwaag De Tropische Kas organiseert op zaterdag 9 april (14.00 uur) een rondleiding langs stinzenplanten. Eerst zijn er de sneeuwklokjes met hun prachtige sierlijke klokjes. Al snel daarna komen de krokussen boven de grond. Dit feest van kleur en bloei is snel voorbij. Gelukkig staan andere voorjaarsbloeiers klaar om hun pracht te tonen waaronder Skilla, speenkruid, voorjaarshelmbloem, hyacint, sleutelbloem, bosanemoon en tulp. Dit zijn vaak bolgewassen die vanaf de middeleeuwen in de tuinen van kloosters, landgoederen en borgen zijn aangeplant. Door het adellijk verleden is Beetsterzwaag rijk bedeeld met voorjaarsbloemen. Ze zijn te vinden in de parken, in tuinen en bij de Tropische Kas. Onder begeleiding van een gids gaat de wandeling door diverse parken en tuinen. De start is bij de notariskoepel achter het gemeentehuis en eindigt bij de Tropische Kas waar de koffie klaarstaat. Aanmelden via contact@tropischekas.nl of 06-51432893. tropischekas.nl

Passie en Pasen met Urker Visserskoor

Ureterp Op weg naar Pasen samen zingen met het Urker Vissserkoor Crescendo, dat kan op zaterdag 9 april (19.30 uur) in De Levensbron (De Feart 85). De avond wordt georganiseerd door het thuisfrontteam van Janetta Fokkema die is uitgezonden als zendingswerker naar Bolivia. De avond wordt geleid door ds. R. de Jong. Entree: 10 euro; t/m 8 jaar 2,50 euro; 9 t/m 16 jaar 5 euro. Kaarten aan de zaal of via tftjanetta@hotmail.com.

Marcel Smit in de Kloosterkerk

Kortehemmen De feestelijke podiumtour in het kader van het vijftigjarig jubileum van Alde Fryske Tsjerken werd halverwege afgebroken, de tour wordt alsnog opgepakt met op zondag 10 april (14.00 uur) een optreden van Marcel Smit met het programma ‘Noch mear muzyk’ in onder andere de Kloosterkerk. De Fryske sjonger en lietskriuwer bracht in 2008 zijn eerste single uit: ‘Lyts Famke’. Hij schrijft teksten en muziek zelf en naast solo-optredens wordt hij steeds vaker vergezeld door zijn vaste band. Hij is niet weg te denken uit de jaarlijkse Fryske top 100 en een veelgevraagd artiest. De entree wordt aangeboden door de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Reserveren is noodzakelijk via kloosterkerkkortehemmen.nl.

Troostrijke muziek in Piterkerk

Lippenhuizen Ad Vanderveen en Kersten de Ligny verzorgen op zondag 10 april (14.30 uur) een troostrijk concert in de Piterkerk. Singer-songwriter Vanderveen bracht in coronatijd twee albums uit waaronder ‘Release’ met subtiele troostrijke muziek over verlies, liefde en sociaal engagement. Samen met De Ligny (percussie, autoharp en zang) doet hij tijdens het concert een greep uit zijn rijke oeuvre met ook werk van de meest recente albums. Vanderveen staat bekend als de Nederlandse evenknie van Neil Young, qua muziekstijl maar ook om zijn Canadeese roots. Hij werkte samen met grote muzikanten over de hele wereld waaronder Al Kooper, Herman Brood, Iain Matthews en Eric Andersen. Van Morrison nodigde Vanderveen uit als zijn openingact nadat hij zijn album ‘Worlds Within’ had gehoord. Entree: 12,50 euro.