Afbeelding

‘Fan tekstboek oant foarstelling’

De Tynje Fanwege coronamaatregels koe toanielferiening Rjucht en Sljucht gjin toanielstik op de planken bringe. Omdat de feriening 150 jier bestiet, is no keazen foar in noflike jûn mei Jan Arendz en Marijke Geertsma op sneon 9 april (20.00 oere) yn kafee Overwijk. Altyd alris nijsgjirrich west nei hoe oft it is om as man en frou profesjoneel dwaande te wêzen mei toaniel? Jan Arendz en Marijke Geert- sma fertelle dat. Sy ha 37 jier by Tryater wurke en foarmje sûnt 2013 tegearre J&Mteaterwurk. Foar leden en stipers is de jûn fergees. Yntree foar oare belangstellenden: 5 euro.

Hobby- en cadeaumarkt

Beetsterzwaag De laatste hobby- en cadeaumarkt van dit seizoen wordt gehouden op zaterdag 9 april (10.00-16.00 uur) in De Buorskip. Het is dit keer een extra grote markt met diverse nieuwe stands. Er worden onder andere dameskleding, klei-sieraden, knuffeldekens, paasartikelen, houtdraaiwerrk, beren en spullen van spijkerstof gemaakt en verkocht. Er zijn workshops kaart maken en paasbloemschikken, daarnaast is er een demonstratie houtsnijwerk en Deens snijwerk. De paashaas is de hele dag aanwezig. Op de markt worden diverse hobbymaterialen verkocht voor onder andere breien, kaarten maken, figuurzagen en quilten. De eerstvolgende editie is op 8 oktober.

Handwerkexpositie

Ureterp De commissie Handwerken en Textiele Werkvormen van Vrouwen van Nu Fryslân organiseert op vrijdag 8 (11.00-21.00 uur) en zaterdag 9 april (10.00-16.00 uur) de jaarlijkse handwerkexpositie in De Wier. Er worden vele handwerkstukken in diverse technieken getoond. Daarnaast zijn er winkeltjes op handwerkgebied waaronder borduren, quilten, breien en haken. Entree: 5 euro.

Himmeldei

Boornbergum/Kortehemmen De jaarlijkse Himmeldei wordt gehouden op vrijdag 8 april (16.30 uur). De start is bij dorpshuis 't Bynt. Na afloop is er voor de begeleidende ouders koffie of thee en voor de kinderen limonade en een traktatie.

Collecte-opbrengst Amnesty

Ureterp De collecte voor Amnesty International heeft in Ureterp ruim 1.000 euro opgebracht. “Namens de werkgroep Amnesty Ureterp e.o.: Heel hartelijk dank!”

Bingo

Hemrik Volleybalclub HVC organiseert op zaterdag 9 april (20.00 uur) bingo in De Bining. Superhoofdprijs is een opblaasbare spa voor vier personen. De opbrengst van de avond gaat naar Oekraïne.