Op de hoes van de cd Geandewei: Adri de Boer.
Op de hoes van de cd Geandewei: Adri de Boer. Foto: Piet Douma.

Zesde soloalbum van Adri de Boer

Troubadour Adri de Boer presenteert op zondag 10 april (15.30 uur) in De Buorskip in Beetsterzwaag zijn zesde soloalbum. “It album hie ferline jier útkomme moatten, troch corona wie dat net mooglik. Ferline jier stie ik ek fyftich jier op it poadium, dat jubileumkonsert komt dit jier ek noch.”

Lippenhuizen Het nieuwe album ‘Geandewei’ is een mix van kleine luisterliedjes en nummers waarin Adri uitpakt met bandbegeleiding. Het afgelopen jaar maakte Adri negen nieuwe nummers voor de cd, maar hij stak ook twee bestaande nummers in een nieuw jasje. Van zijn tweede cd koos hij bijvoorbeeld voor een remix van het nummer ‘Altyd ûnderweis’, om het nu te samen te zingen met het mannenkoor MNNNZNGVRNGNG uit Beetsterzwaag, waarvan hij zelf ook lid is.

Pandemie

‘It is sa as it is’, is een lied dat Adri aan het begin van de pandemie schreef. “We krigen hiel wat oer ús hinne, sels wie ik best wol bang. Yn it ferske ha ik der wat in grappige draai oan jûn, bygelyks it nostalgysk gefoel datst krigest op de A7 wêr’t hast gjin auto mear ried.” Vorig jaar won hij LIET met het lied ‘Bliuw mar by my’ waarmee hij in mei naar het internationale LIET in Denemarken gaat. “De tekst is fan Giny Bastiaans. In moai romantysk ferske.” Tijdens de cd-presentatie brengt Adri zondagmiddag een voorproefje van het project ‘Stef Bos yn it Frysk' voor het theaterjaar '23-‘24. "Andries de Jong en ik bin dêr al twa jier mei oan it skriuwen, we sette de ferskes fan Stef oer yn it Frysk.” Tijdens de cd-presentatie belooft Adri een aantal grote hits, onder andere met bandbegeleiding. Daarnaast is er een optreden van genoemd Sweachster mannenkoor, maar ook van Wad'n Koor uit Holwerd, waarvan Adri muzikaal leider is.

De mooiste ooit

Zijn zesde cd vindt hij zelf de mooiste ooit, qua samenstelling en sfeer. “In moaie opbou en it rint hiel moai ôf mei it lêste nûmer wêryn't ek it manljuskoar meidocht.” Ook als afsluiting van de cd-presentatie heeft de troubadour iets moois in petto: het lied ‘Fûgel’, beide koren zingen dan mee.

adrideboer.frl