Duotentoonstelling Kunstlokaal No8

Jubbega Van 2 tot en met 24 april dansen uiterst verfijnde kalligrafieën in krijt aan de wanden van Kunstlokaal No8. Maria de Werker beweegt in stilte, ze brengt beweging over op dun papier: open, zachte vormen in krijt dat plat op het papier zijn spoort trekt. Vivian Rozenbeek toont zich meester in karton en draad, ze transformeert verpakkingen tot uiterst verfijnde objecten. Open op vrijdag, zaterdag en zondag en tweede Paasdag (13.00-17.00 uur). kunstlokaalno8.nl

Geometrische verbeelding

Mildam Zondag 3 april (15.00 uur) opent in Galerie Mildam de tijdelijke expositie ‘Geometrische verbeelding’ van Nanne Jonkman. In zijn werk spelen symmetrie, ruimtelijkheid, licht en donker, beweging van het licht en speelsheid een rol. Een zoekplaatje waarbij vormen en composities de aandacht van de kijker opeisen door het licht- en lijnenspel. Jonkman werkt veelal met een 3D-programma op de computer om vervolgens het geprinte object uit te snijden, te vouwen en te plakken. Zijn werk is tot en met 3 juni te zien. Open op vrijdag, zaterdag en zondag (14.00-17.00 uur). Elke eerste zondag van de maand is er open huis waarbij alle kunstenaars van het collectief aanwezig zijn.

Vocal Group Stim in Kerkje Schurega

Jubbega Vocal Group Stim komt met het programma LEF op zondag 3 april (14.30 uur) naar Kerkje Schurega (Kerklaan 3). In LEF brengt de zangroep een ode aan het leven van alle dag; met vreugde en verdriet, hoop en teleurstelling, voorspoed en tegenslag. Ogenschijnlijk kleine verhalen die in de lawine van het wereldnieuws vaak ondersneeuwen. De verhalen worden afgewisseld met meerstemmige arrangementen van Nederlandstalige luisterliedjes van onder andere Louis Neefs, Maggie MacNeal en hertalingen van Randy Newman en Sting. Entree: 10 euro (incl. consumptie). Reserveren mag: 06-11323733 of kerkjeschurega3@ziggo.nl.

It Booster Konsert

Hemrik Na alle coronaperikelen, lockdowns en avondklokken is iedereen wel toe aan een culturele en muzikale ‘booster’. Brassband De Spijkerpakkenband heeft daarom regisseur Clara Rullmann uitgedaagd om voor de brassband, een groep toneelspelers van het voormalig Iepenloftspul Opsterland en sopraan Melissa van Voorst een theaterprogramma te maken: it Booster Konsert. De voorstelling blikt op een grappige en luchtige manier terug op de coronaperiode. Toehoorders worden verrast door brassmuziek, operazang en toneelspel. Een ouderwets gezellig familieconcert in it Frysk. De voorstelling wordt tweemaal opgevoerd: zaterdag 2 april (19.30 uur) in de Zuiderkerk te Drachten en zondag 3 april (15.00 uur) in De Bining te Hemrik. Entree: 7,50 euro. Tickets via muziekinopsterland.nl.

Finale Play-Offs Oerrock

Ureterp Op zaterdag 2 april (zaal open om 19.30 uur) wordt de uitgestelde finale van de Oerrock Play-Offs gehouden in De Wier. De winnaars uit de voorrondes van 2019 en 2020 strijden om een optreden tijdens Oerrock. De bands die meedoen zijn Echoes of Industry, Female Fever, The Pinheads en The Cops. De winnaar mag optreden op Hemelvaartsdag (26 mei). Mocht tributeband The Cops winnen, dan krijgt die een optreden op zaterdag (28 mei), de tribute-avond. Om zicht te kunnen houden op het aantal bezoekers wordt entree geheven. Kaarten kosten 5 euro via oerrock.nl.

Open kerk

Beetsterzwaag De ViaPacis-gemeente houdt in de Dorpskerk nog tweemaal een avond over de kruiswegstaties: op de woensdagen 30 maart en 6 april (18.45-19.30 uur) is er ruimte voor gesprek, stilte en een kaarsje aan te steken. Kwartet Vocalibre verzorgt daarnaast op 30 maart een optreden. Het kwartet zingt op vrijdag 15 april (19.30 uur) ook enkele koralen uit de Mattheuspassie tijdens de Goede Vrijdagviering in de Dorpskerk.