De kaasmakers van De Gelder in Tijnje.
De kaasmakers van De Gelder in Tijnje.

Goud en zilver voor Kaasboerderij De Gelder

Algemeen

TIJNJE Kaasboerderij De Gelder deed dit jaar met twee kazen mee aan de Cum Laude Awards, de jaarlijkse landelijke kaaskeuring. Zaterdag werd de uitslag bekendgemaakt: beide kazen vielen in de prijzen. 

De belegen kaas haalde met 94 punten een gouden plek in de categorie zuivelbereider belegen kaas. In de categorie zuivelbereider oude kaas won de belegen kaas van De Gelder met 91 punten het zilver. Jenny Vogel, eigenaresse van De Gelder was blij verrast met de dubbele winst. Inmiddels komen klanten al volop langs om de winnende kazen te proeven.

Jaarlijks kiezen professionele keurmeesters de beste kazen, zachte kazen en zuivelproducten die gemaakt zijn op de boerderij. Boeren en boerinnen uit het hele land met een passie voor het zelf verzuivelen van melk gingen half maart wederom de strijd aan om Den Besten Cum Laude Award.

Uit de Cum Laude Awards is een mooi initiatief ontstaan: alle ingestuurde kazen die naar de keuring zijn gegaan, zijn door de deelnemende boeren en boerinnen gedoneerd aan Oekraïne om de mensen daar te steunen in deze moeilijke tijd.