Martyn Joseph op Muziekpodium

Bakkeveen Muziekpodium Bakkeveen herstart op zondag 27 maart (15.00 uur) na twee jaar coronastilte de luisterconcerten met een optreden van singer-songwriter Martyn Joseph in De Slotplaats. De charismatisch singer-songwriter uit Wales was één keer eerder in Bakkeveen. Volgens de kenners doet zijn muziek denken aan artiesten als Billy Bragg en soms ook aan de wat raspende sound van Bruce Springsteen. Als entertainer brengt hij een beleving op het podium met humor en geëngageerdheid bij politiek gevoelige issues. Hij begeleidt zichzelf op een akoestische gitaar en doet dat met meer dan alleen maar wat plichtmatige akkoorden. Entree: 20 euro. Reserveren via muziekpodiumbakkeveen.nl.

Euterpe met Mooibroek

Beetsterzwaag Fanfare Euterpe verzorgt op zaterdag 26 maart (20.00 uur) een concert in de Ontmoetingskerk. Op het menu staat het afwisselend programma ‘het jaar rond’; muziek die verbonden is aan alle perioden van het jaar. Aan het concert werkt ook gitarist en muziekleraar Stephan Mooibroek mee. Bovendien is er een optreden van het Opstaporkest, bestaande uit de jongste leden van Euterpe. Entree gratis, een donatie bij de uitgang is welkom.

Bijzondere ledenvergadering uitgesteld

Jubbega De bijzondere openbare ledenvergadering van Plaatselijk Belang Jubbega-Hoornsterzwaag voor het behoud van mfa De Kompenije, die voor dinsdag 22 maart was aangekondigd, is uitgesteld tot dinsdag 29 maart. Dit in verband met het plotselinge overlijden van Klaske Holman, bestuurslid van vv Jubbega. Op 22 maart organiseert vv Jubbega een herdenkingsdienst. Uit respect voor de familie en om mensen uit de dorpen niet voor een keuze te hoeven stellen, is besloten de bijzondere ledenvergadering te verplaatsen. De ledenvergadering kent maar één agendapunt: het behoud van De Kompenije. Er is inmiddels de actiegroep Us Kompenije opgericht die als voornaamste doel heeft de bevolking te mobiliseren.

Nominaasje foar Sjoukje Veenstra

De Tynje Dichter Sjoukje Veenstra makket mei har poëzybondel 'Gjin sprút feroare' gading nei de Douwe Tammingapriis 2022. Dizze priis wurdt útrikt oan skriuwers dy't harren earste Fryske poëzybondel skreaun hawwe. Alve dichtbondels bin ynstjoerd en de sjueryleden meitsje hjir in kar út. 'Gjin sprút feroare' is Veenstra's fjirde boek. Earder publisearre se de dichtbondel 'Alles voor de vooruitgang' (2009), ferhalenbondel 'Rellebel' (2013) en dichtbondel 'Weg ermee' (2016).