Afbeelding

Thomaskuiertocht

Nieuwehorne De Sint Thomaskuiertocht wordt elk jaar rond de jaarwisseling gehouden en geldt als een van de bekendste wandeltochten van Friesland. De afgelopen twee jaar kon de tocht niet gehouden worden; de organiserende commissie wilde echter niet wachten tot eind december en organiseert daarom de tocht op zaterdag 2 april. In samenwerking met de klokkenstoelcommissie wordt ook het traditionele Sint Thomasluiden nu in het voorjaar gehouden; de wandelaars mogen op 2 april zelf ook de klokken luiden. Inschrijven kan via st.thomaskuiertocht@gmail.com. Meer informatie over startplaats, starttijden en afstanden op de site van de wandelbond (wandel.nl) of via 06-25234731.

Kledingbeurs

Wijnjewoude In dorpshuis De Swingel wordt zaterdag 26 maart (10.00-14.00 uur) een kledingbeurs gehouden. Verkopers kunnen een tafel huren (5 euro) waarbij een kledingrek is toegestaan. Aanmelden voor de beurs kan via swingel@wijnjewoude.net.

Klaver- en schutjassen

Gorredijk In ouderencentrum It Stee (De Skâns) wordt op woensdag 30 maart (13.30-17.30 uur) een klaver- en schutjasmiddag gehouden. Iedereen uit de gemeente Opsterland mag meedoen, er wordt gespeeld om vleesprijzen. Deelname: 6 euro (incl. 2 consumpties).

Museum Opsterlân dicht voor verbouwing

Gorredijk In verband met een verbouwing is Museum Opsterlân de komende weken (van dinsdag 22 maart tot en met zondag 3 april) gesloten. Vanaf dinsdag 5 april zijn bezoekers weer welkom in onder andere het gerestylede museumcafé.

Lente bij Repair Café Beetsterzwaag

Beetsterzwaag Voorjaarskriebels, de tuin wacht. Chillen in het groen of relaxen op de loungeset? Na de winter is het handig dat tuingereedschap op orde is. Een botte zaag, wiebelende hark of haperende maaier, de reparateurs doen er graag iets aan tijdens het Repair Café op zaterdag 26 maart (9.30-12.00 uur). Zelfs het gehavende lounge-kussen kan gerepareerd worden. Maar ook een kapot ander apparaat of kledingstuk kan gebracht worden ter reparatie. Daarnaast is er volop advies. Het Repair Café is gevestigd in de dagbestedingsruimte van Talant, de Wissel 1.

10 jaar Brassband Opsterland

Ureterp Brassband Opsterland viert op zaterdag 26 maart (20.00 uur) in De Wier haar tienjarig jubileum. Met de band WIEBE nam Brassband Opsterland een single op, de première is te beluisteren tijdens het concert. Daarnaast zullen veel gasten optreden waaronder Adri de Boer en Van der Lei Showproducties. Kaarten kunnen tot en met 24 maart besteld worden via muziekinopsterland.nl.

Ambassadeurs van Planeet Aarde

Gorredijk De leerlingen van groep 7 van pcbs De Librije zijn vorige week benoemd tot ambassadeurs van Planeet Aarde. Ze mochten meedoen aan het project Spacebuzz van André Kuipers. Bij de school stond een grote raket geparkeerd van waaruit de leerlingen een ‘ruimtereis’ maakten om de aarde vanuit het heelal te aanschouwen. In de klas is vooraf gewerkt over het thema in verschillende missies. De kinderen ontdekten wat er in het heelal is, wat er in de ruimte wordt onderzocht en waarom goed op de aarde gepast moet worden. Het boeiende en leerzame lesprogramma wordt binnenkort afgerond met een presentatie voor de ouders.

Afbeelding