Afbeelding

‘The Armed Man: A Mass for Peace’

Ureterp Brassband De Spijkerpakkenband uit Lippenhuizen en het koor Collage Projects uit Dokkum voeren samen de productie ‘The Armed Man: A Mass for Peace’ van Karl Jenkins op. Vrijdag 18 maart (20.00 uur) is dit wereldberoemde muziekstuk over oorlog en vrede te beluisteren in de gereformeerde kerk van Ureterp. Zang, muziek en beelden vertellen het verhaal over wat onze vrijheid heeft gekost en hoe belangrijk het is deze te behouden. Jenkins droeg het stuk oorspronkelijk op aan de slachtoffers van de Kosovo-crisis, die plaatsvond terwijl hij aan zijn compositie werkte. De teksten gaan over oorlog en geweld maar ook over hoop en vrede. Het geheel wordt verbonden door de oproep tot gebed. Het concert wordt ook in Drachten (19 maart, 20.00 uur Zuiderkerk) en Dokkum (20 maart, 15.00 uur Grote kerk) uitgevoerd. Entree: 15 euro. Kaarten verkrijgbaar via muziekinopsterland.nl.

Eddie Mulder in Witte Kerk

Hemrik Gitarist Eddie Mulder is op zondag 20 maart (15.00 uur) te gast in de Witte Kerk. Sinds zijn zesde speelt hij gitaar, eerst als amateur en sinds de jaren 80 als professioneel gitarist. Hij maakt deel uit van het duo Two Faces en een aantal bands waaronder Flamborough Head en Leap Day. In de Witte Kerk verzorgt hij een akoestisch solo-optreden. Entree: 10 euro (incl. consumptie). Reserveren via wittekerkhemrik.nl.

Bingomiddag 55+

Jubbega Ouderensoos 55+ Jubbega/Hoornsterzwaag organiseert op woensdag 23 maart (13.30 uur) in De Kompenije een bingomiddag. Er zijn leuke prijzen te winnen. Entree: 7 euro.

Spikerfestival Bombats

Boornbergum De achtste editie van Spikerfestival Bombats wordt gehouden op zaterdag 19 maart (20.00 uur) in dorpshuis ’t Bynt. Dit jaar wordt het een ode aan de swingende jaren 50-rock-'n-roll en hippe jaren 60-beatmuziek. De line-up bestaat bij voorkeur uit regionale bands. Hoofdact is Hayfever, dé rock-'n-roll- en sixtiesband van Nederland. Het drietal brengt een gevarieerd repertoire waarbij hits herkenbaar zijn voor iedereen: Elvis, Chuck Berry, The Beatles, The Rolling Stones en meer. Op het podium ook zanger/gitarist Tim Birkenholz. Hij speelt eigen interpretaties van bluesrockcovers uit de jaren 60 en 70. De jonge frisse band Zenith speelde in 2019 de zaal plat. Entree: 10 euro. spikerfestival.nl