De locatie van 'De Vrieswijck' in Gorredijk
De locatie van 'De Vrieswijck' in Gorredijk

‘De Vrieswijck’ op locatie voormalige timmerfabriek

Nieuws

GORREDIJK Bouwgroep Plegt-Vos gaat onder de naam ‘De Vrieswijck’ een plan met 95 woningen realiseren op de voormalige locatie van timmerfabriek De Vries in Gorredijk. Op het 6,5 hectare grote terrein komt een mix van rijwoningen, twee-onder-één-kappers, levensloopbestendige huizen, vrijstaande huizen en vrije kavels. 

Plegt-Vos heeft het voormalige bedrijfsterrein onlangs gekocht van ontwikkelaar Erfgoed. Binnenkort wordt een overeenkomst met de gemeente Opsterland ondertekend voor de ontwikkeling van de locatie.  

‘De Vrieswijck’ krijgt het karakter van een Tuindorp. Dat betekent volgens Plegt-Vos oog voor detail, veel groen en lommerrijke lanen. In het hart van het plan komt een waterpartij als centrale ontmoetingsplek. De gemeente speelt een belangrijke rol bij het inrichten van de openbare ruimte. De huizen worden met een hoge duurzaamheidsambitie gerealiseerd.

In april organiseert Plegt-Vos een informatieavond voor omwonenden en belanghebbenden. Dan wordt een eerste schets over de indeling van het terrein getoond. Plegt-Vos kan nog niet zeggen wanneer de bouw van de woningen daadwerkelijk van start gaat. Er moeten nog heel wat procedures worden doorlopen, waaronder een bestemmingsplanprocedure waar meestal veel tijd mee gemoeid is. 

Wethouder Anko Postma van de gemeente Opsterland is enthousiast over het plan. “Wij willen graag dat er woonruimte is voor alle inwonersgroepen van onze gemeente, jong en oud. Mensen krijgen een kans om op een prachtige plek een huis te verwerven en er komt doorstroming op de krappe woningmarkt. Bovendien wordt een lelijke plek nu goed ingevuld. Voor Gorredijk is dit een fantastische ontwikkeling.”