Ruim 600 deelnemers aan U3Run

Nieuwehorne Zo’n 600 deelnemers uit het hele land gingen zondag de uitdaging aan op de U3Run: 22 hindernissen per ronde van 5,5 kilometer. "Het was een prachtige dag", blikt voorzitter van de Groenewegen U3-organisatie, Lian Nijenhuis, terug. "Met schitterend weer, een pittig parcours en veel waardering voor het werk van de 150 vrijwilligers." De voorbereiding was een survivalrun op zich. "Lang was er veel onzeker. Het was continu schakelen, afstemmen en anticiperen op veranderingen of nieuwe mogelijkheden". Er waren veel positieve reacties voor het speciaal voor deze editie uitgezette parcours op en rond het sportcomplex van UDIROS. Veel hindernissen blijven staan, voor een volgend evenement. Daarnaast zijn de hindernissen een prachtige aanvulling op de huidige trainingsmogelijkheden van de vereniging.

Nieuw dit jaar was de officiële jeugdwedstrijd, die meetelt voor het landelijk klassement van de Survivalrun Bond Nederland. De atleten van UDIROS Outdoor presteerden uitstekend bij hun thuiswedstrijd. Zo debuteerde Mara Valk met een derde plaats in de jongste categorie (8 en 9 jaar). Een prachtige prestatie van deze jonge atlete, die goed naar haar vader en trainer Werner heeft gekeken. Een prachtig moment voor de hele familie Valk om te zien hoe de jongste generatie op de thuisbasis haar eerste survivalsucces boekte. Ook Claudette Ritsema deed het prima met een tweede plaats bij de categorie 12 tot 14 jaar. Zus Solène pakte haar eerste top-10 klassering van dit seizoen in dezelfde categorie. Bij de jongens in deze categorie torende Jelger Benedictus boven zichzelf uit met een knappe tiende plaats. Thygo de Vries liep in dit sterke deelnemersveld naar de bronzen plek. Vroeg in de ochtend liep Irene Groen (15 tot 17 jaar) ook naar de bronzen stek en Hylke Jonker werd keurig tiende bij de jongens 15 tot 17 jaar. Bij de koningsafstand over 11 kilometer met maar liefst 44 hindernissen waren de UDIROS Outdoor-atleten Wendy Jongsma en Siemen Keijzer uit Nijeberkoop het snelst van iedereen. Parcoursbouwer Ydo de Vries had een pittige ronde uitgedacht die de armen van de deelnemers behoorlijk deed verzuren. Kor Posthumus (Oldeberkoop), ook van UDIROS Outdoor, pakte een hele knappe tiende plaats op deze afstand.