Afbeelding

Echt wier!

Nieuwehorne Zaterdag 12 maart (20.00 uur) komen de bekende Friese acteurs Jan Arendz en Marijke Geertsma naar dorpshuis De Kiekenhof met het stuk ‘Echt wier!’ De voorstelling behandelt dagelijkse zaken: over praten en zwijgen, over trouw en eenzaamheid, over opruimen en bewaren, over slapen en wakker liggen, over weer en wind, over toen, over nu, over straks. Entree: 18,50 euro (incl. consumptie).

Grytz & Grize

Kortehemmen In de Kloosterkerk is zondag 13 maart (14.00 uur) het duo Grytz & Grize te gast. Zij bieden een gevarieerd programma met eigen Friese en Nederlandstalige liedjes, Engelse covers en verschillende instrumentale nummers met folk- en Balkaninvloeden. Reserveren via kloosterkerkkortehemmen.nl. Entree: 10 euro.

Folkpop Ellen Shae

Lippenhuizen De Zeeuwse singer-songwriter Ellen Shae brengt zondag 13 maart (14.30 uur) een aanstekelijke mix van americana, folk, pop en jazz naar de Piterkerk. Ze wordt begeleid door Tom de Poorter op banjo, mandoline en gitaar. Ze was frontvrouw in diverse bands en werkte met vele muzikanten in binnen- en buitenland. Reserveren is noodzakelijk via piterkerklippenhuizen.nl. Entree: 12,50 euro.

Hobby- en cadeaumarkt

Beetsterzwaag In De Buorskip is zaterdag 12 maart (10.00-16.00 uur) de hobby- en cadeaumarkt. Er zijn workshops sieraden maken met nagellak, droogvilten en kaarten maken met pressboy. Daarnaast zijn er vele hobbymaterialen te koop en tonen standhouders hun werk. Nieuwe stands ditmaal: epoxy, geborduurde cadeauartikelen, papiersnijkunst, houtwerk en Fryske boeken.

Collecte Amnesty International

Ureterp Van 13 tot en met 19 maart is de landelijke collecte voor Amnesty International. In Wijnjewoude, Ureterp en Siegerswoude gaan collectanten langs de deuren. In Bakkeveen is de collecte onderdeel van de gezamenlijke collecteweek. Amnesty zet zich in voor het stoppen van mensenrechtenschending; op dit moment actueler dan ooit door de mensenrechtencrisis in Oekraïne.

Jantje Beton

Beetsterzwaag Jeugdleden van Scouting Ba-ow Beetsterzwaag collecteren zaterdag 12 maart voor Jantje Beton. Er kan contant of met de QR-code gedoneerd worden.

Uniek Sporten Uitleen

Gorredijk Volwassenen uit Opsterland die fysiek beperkt zijn, kunnen voortaan terecht bij de Uniek Sporten Uitleen. Om een sport uit te proberen zijn vijf sporthulpmiddelen beschikbaar: de allround sportrolstoel, court sportrolstoel, ligbike, aankoppelbare handbike en Running Frame. De gratis uitleen aanvragen kan via unieksporten.nl/uitleen.

Geweldig Communiceren

Lippenhuizen Sonja Zwart start op donderdag 17 maart (9.30-12.00 uur) de cursus Geweldig Communiceren. De cursus is voor iedereen die moeite heeft om te zeggen wat er echt van binnen leeft. In zes dagdelen wordt geleerd wat er diep van binnen leeft en hoe je dat kunt uiten zonder kritiek te leveren. sonjazwart.nl

Oproep NLdoet

Gorredijk De sociale zelfoogsttuin zoekt voor NLdoet-vrijwilligers die zaterdag 12 maart mee willen helpen in de tuin. Kijk op de site van NLdoet: Voorjaarsfestuin bij Sociaal en Vitaal. Ook Dierenambulance Zuid-Oost Friesland zoekt vrijwilligers voor de zaterdag. De ambulance bedient Opsterland en heeft Drachten als uitvalsbasis. Aanmelden via 0512-515153 of cpd@dierenambulancezof.nl.