Kensington hoofdact op Oerrock 2022
Kensington hoofdact op Oerrock 2022 Foto: Rahi Rezvani

Kensington headliner 21e editie Oerrock

Cultuur

URETERP Na twee jaar afwezigheid gaat Oerrock eind mei verder met Kensington als hoofdact de 21ste editie van het Oerterper festival Geen enkel muziekstijl ontbreekt in het muzikale menu. Naast Kensington treden op 26 mei (Hemelvaartsdag) op: Miss Montreal, Kraantje Pappie, Rowwen Hèze, The Dirty Daddies, Maan, DJ Paul Elstak, Indian Askin, Toy Dolls, Joe Buck, Merol, Rob Dekay en de nummers één en twee van de Oerrock Play-Offs. De bekende Australische rockband Wolfmother  zorgt voor een primeur, niet eerder waren er Aussies op Oerrock. 

Het programma op zaterdag, de dag van de Tributebands, bevat optredens van Rumours (Fleetwood Mac), de eerste Amerikaanse band op Oerrock. Queen Must Go On, de winnaar van ‘The Tribute, battle of the bands’ van SBS6 en Jenny Lay, de Braziliaanse vertolker van Michael Jackson. A Fever (ABBA), in 2019 een groot succes, sluit de zaterdag af, maar niet voordat: Fortunate Sons (CCR), Katy Ellis (Katy Perry), Status Quotes (Status Quo) en het Italiaanse Bad Medicine (Bon Jovi) het publiek hebben vermaakt. De invulling van de vrijdagavond wordt later bekend. 

De in 2020 verkochte tienduizend toegangsbewijzen voor de donderdag en zaterdag zijn nog geldig. Voor beide avonden zijn nog duizend kaarten beschikbaar, verkoop van deze kaarten start op donderdag 10 maart (12:00 uur).

oerrock.nl