Volwassen LDODK pakt strohalm

Gorredijk LDODK/Rinsma Modeplein pakte zaterdagavond de eerste twee punten in de kampioenspoule van de Korfbal League door in Gorredijk met 23-21 te winnen van DVO/Accountor. Daarmee blijft LDODK in de race voor de kruisfinales. Vooraf was al duidelijk dat deze wedstrijd een cruciale was voor beide teams. Bij winst was DVO vrijwel verzekerd van een plekje bij de eerste vier. Verlies van LDODK betekende zo goed als een streep door het behalen van datzelfde doel. LDODK begon dan ook messcherp en DVO liet zich in de beginfase volledig overrompelen. In minder dan tien minuten keken de gasten uit Bennekom tegen een 7-1 achterstand aan.

Na een time-out kakte LDODK in en kwam DVO terug in de wedstrijd. Na een 15-11 ruststand, werd het gaatje in de tweede helft steeds kleiner, tot DVO op 18-18 langszij kwam. DVO miste op 19-19 een strafworp. LDODK pakte juist de goede kansen, liep uit naar 23-19 en stelde de twee punten veilig. Komende zaterdagavond speelt LDODK uit bij DOS'46, dat net als LDODK op de ranglijst op twee punten staat. De achterstand op plek vier, goed voor de play-offs, bedraagt nu twee punten.