Rob Vijver wint halve marathon in Langezwaag

Langezwaag Rob Vijver (Ferwerd) was zaterdag de snelste op de halve marathon in de Acht van Langezwaag. In 1.13.22 bleef hij Tsjomme Ozinga (Heerenveen) en Henri Veldman (Bontebok) voor. Bij de dames was Mirjam Ruiter (Oostwoud) in 1.47.27 de snelste voor Wilma van Galen (Wolvega) en Meike Kuipers (Nuis). 

De 16 km was een prooi voor Jan Sytze Jonker (Hemrik) in 55.36, gevolgd door Michiel Hornstra (Gorredijk) en Riekele Kobes (Gorredijk). Bij de dames ging Erika Broekema uit Groningen als eerste over de finish in 1.16.39, gevolgd door Helga Keijer (Drachten) en Cindy Veninga (Surhuisterveen). De 10 km werd bij de heren gewonnen door Gerrit Pijpker (Bakkeveen) in 34.04, voor Jan Germ Looijenga (Oenkerk) en Anne de Jong (Drachten). Bij de dames was Jantina Loosman (Urk) de snelste in 40.34, gevolgd door Suzanne van Gelder (Heerenveen) en Anita Talman (Langezwaag). Het podium op de 5 km heren was voor Johannes Postma (Leeuwarden) in 17.25, Robin van Onna (Gorredijk) en Bauke Tuinstra (Kootstertille). Bij de dames voor Jacolien Ruizendaal (Emmeloord) in 19.57, Cato Bontekoe (Drachten) en Lisanne de Jong (Drachten). 

De ruim driehonderd lopers genoten van het parcours dat deels door de bossen liep; het was net op tijd veilig na de storm en wateroverlast van anderhalve week geleden.