PiterRun & PiterWalk

Lippenhuizen Na twee jaar overslaan vanwege de pandemie wordt op zaterdag 12 maart weer de PiterRun en PiterWalk gehouden. Deelnemers worden bij deze recreatieve hardloop- en wandeltocht met bussen vervoerd naar de startplekken. Wandelend of rennend gaan ze vanaf deze startplekken terug naar Lippenhuizen. De langste route (25,2 km) vertrekt vanaf het monumentale kerkje van Duurswoude en gaat langs heide en coulissenlandschap oostelijk van Jubbega. Bij natuurgebied de Kapellepôlle starten de 15,5 wandelen en 14,5 km hardlopen. Bij Jubbega starten 9,8 km wandelen en 6,3 km hardlopen. Bij terugkomst op de sportvelden van THOR is kleed- en douchegelegenheid. Onderweg is er catering en bij enkele rustpunten is er muziek. Het maximaal aantal deelnemers is vijfhonderd. Inschrijven kan tot 5 maart: piterrunlippenhuizen.nl

Groenewegen U3Run

Nieuwehorne Op zondag 6 maart (9.00 uur) organiseert Udiros Outdoor de Groenewegen U3Run, een survivalrun waarin het team van 3 centraal staat. Deze editie wordt op en rond het eigen sportpark gehouden, het parcours wordt gebouwd door de outdoorsporters zelf en vrijwilligers. Er is samenwerking gezocht met een aantal landeigenaren rondom het sportcomplex om rondes van 5 tot 6 kilometer mogelijk te maken. Het resultaat is een aantal mooie loopstukken in combinatie met hindernissen in het veld. De Jeugd Survivalrun telt mee voor het landelijk klassement. Voor de teamrun schreven 55 teams zich in. Daarnaast is er een recreatieve run over 11 en 5,5 km waar 200 deelnemers aan de start komen. u3run.nl

Valpreventieprogramma

Ureterp Op maandag 7 maart is in De Lijte (9.00-12.00 uur) een informatiebijeenkomst over het valpreventieprogramma Thuis Onbezorgd Mobiel (TOM). Omdat ouderen relatief grote kans hebben om te vallen, organiseren ZuidOostZorg en Sûnenz dit traject dat tot eind juni duurt. Bij de informatiebijeenkomst zijn fysiotherapeut en diëtist aanwezig. Het programma TOM is voor 65-plussers die thuis wonen. Met TOM verbeteren zij hun spierkracht en coördinatie waardoor ze langer zelfstandig kunnen blijven. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via De Lijte: 0512-305305 of receptie-delijte@zuidoostzorg.nl. Deelname is het eerste jaar gratis.

Bidden om vrede

Gorredijk De Raad van Kerken organiseert op zaterdag 5 maart (16.00 uur) een gebedsdienst in de Ontmoetingskerk om te bidden voor vrede in Oekraïne. ‘Een van de weinige dingen die wij als gewone burgers kunnen doen, is bidden’, aldus de Raad. De dienst wordt geleid door voorgangers van diverse kerken en is ook te volgen via livestream: ontmoetingskerkgorredijk.nl.

Potgrondactie LDODK

Gorredijk Korfbalvereniging LDODK organiseert op zaterdag 5 maart (10.00-14.30 uur) een potgrondactie in Gorredijk en Terwispel. De verkopers komen huis aan huis, betaling kan contant of via QR-code.