Weekend met twee topduels

De Sweach deed zondag wat het moest doen om in het spoor van koploper MKV’29 te blijven. Er werd, hetzij nipt (1-0), gewonnen van laagvlieger Langweer. De Sweachsters maken zich nu op voor een zwaar weekend met duels waarin de nummers één en twee van de ranglijst wachten. 

De overwinning op Langweer, dat met slechts één punt in de kelder van de vierde klasse B vertoeft, kwam volgens Jan Eelke Duizendstra met hangen en wurgen tot stand. “Langweer ging in de kont hangen en probeerde er alleen met lange ballen uit te komen. Wij gingen mee in hun spel. Het middenveld werd overgeslagen en dat leverde slecht voetbal op.” De Sweach leek zich lange tijd te verslikken in de op papier makkelijke prooi, maar kreeg vier minuten voor het einde de helpende hand toegestoken. Een speler van de gasten kopte de bal in eigen doel en zo kwam het toch nog goed. “Het was niet best, maar we misten opnieuw de nodige mensen. Dan is het mooi dat we met invallers toch winnen.”

In en tegen Bakkeveen (vrijdag) moet het beter, beseft Duizendstra. “Maar tegen Bakkeveen wordt een andere wedstrijd. Bakkeveen gaat uit van eigen kracht en zal aanvallen. Dan krijgen wij ruimte om te voetballen, dat ligt ons beter. Ik hoop dat onze zieken vrijdag weer van de partij zijn, want dit is een topper.” 

Twee dagen later op zondag wacht De Sweach in Leeuwarden tegen koploper MKV'29 opnieuw een loodzware klus. "MKV is de favoriet voor de titel. Ze hebben al 41 goals gemaakt en krijgen weinig goals (8) tegen. Ook wij geven met negen tegentreffers weinig weg. Het belooft een interessante wedstrijd te worden. Als we goed uit deze beide duels komen, doen we volop mee.”