Afbeelding

In 8 weken stappen naar gezondheid

Tijnje Coach Annie Adema verzorgt vanaf 1 maart een programma voor zestigplussers die stappen willen zetten naar een vitaler en gezonder leven. In het acht weken durende programma wandelt ze met een groep van maximaal acht deelnemers om te kijken wat er nodig is om het doel te bereiken. Daarnaast is er aandacht voor voeding, ontspanning en slaap. De groepen starten vanuit Tijnje (9.00 uur) en Gorredijk (13.00 uur). Deelname: 78 euro. Aanmelden via info@annieadema.nl.

Maaltijd voor de Zonnebloemgasten

Boornbergum Gasten van de Zonnebloem afdeling Boornbergum/Beetsterzwaag e.o. konden ook dit jaar meeprofiteren van de Valentijnsactie van De Lawei. Alle echtparen plus een aantal gasten kregen een box met daarin een driegangenmaaltijd, er zijn 22 maaltijden uitgedeeld. Op 13 of 14 februari kon de maaltijd genuttigd worden met een kennis, buurvrouw of vrijwilliger.

33e editie 8 van Langezwaag 

Langezwaag Zaterdag 26 februari wordt de 33e editie van prestatieloop 8 van Langezwaag gehouden. De voorbereidingen kwamen laat op gang vanwege vele onzekerheden. De vrijwilligers konden echter enthousiast aan de slag omdat het draaiboek al klaarlag. Inschrijven kan alleen digitaal via mijninschrijving.nl tot een half uur voor de start. Met een app wordt de bevestigingsmail van deelnemers gescand waardoor het uitdelen van startnummers vlotter verloopt. Bij de kleine editie 8 van Langezwaag in oktober is hier ervaring mee opgedaan. Deelnemers kunnen tot 10.00 uur zaterdagmorgen inschrijven, inschrijven kan niet via de organisatie. De routes lopen om het dorp, langere afstanden gaan via Oranjewoud en De Knipe. Onderweg zijn er verzorgingsposten. De te lopen afstanden zijn de 2 km kidsrun, 5, 10, 10 EM (16,1 km) en halve marathon (21,1 km). De start (10.30 uur) is bij mfc It Paradyske, Paradys 8. Deelname: 7,50 euro, kidsrun gratis.

Leden van verdienste

Gorredijk Maar liefst vijftig jaar is mevrouw H. Houwing-de Jong lid van Vrouwen van Nu afdeling Gorredijk. Tijdens de jaarvergadering werd ze gehuldigd. Ook de dames R. Hallema-Stelwagen (veertig jaar lid) en E. van der Mark-Looper (25 jaar lid) werden in het zonnetje gezet. Alle drie kregen ze een speciaal Vrouwen van Nu-lepeltje en een bos bloemen.

8 van Langezwaag.