Afbeelding
unknown

Heropening Repair Café 

Beetsterzwaag Zaterdag 26 februari (9.30-12.00 uur) is het Repair Café weer open voor een praatje of kop koffie. De reparateurs staan klaar in de dagbestedingsruimte van Talant (Wissel 1) voor het repareren van een rits, dvd-laadje of klemmend deksel. Ze staan daarnaast open voor interessante vragen en geven graag advies.

Kledingruilbeurs

Luxwoude In dorpshuis 't Trefpunt is zondag 27 februari een kledingruilbeurs voor kledingmaten XL/L (10.30-12.00 uur), M (13.00-14.00 uur) en XS/S (14.00-15.00 uur), spullen kunnen vanaf 9.00 uur ingebracht worden. Er kunnen maximaal tien items geruild worden. Daarnaast worden diverse accessoires geruild evenals boeken, stekjes, zaden en kleine huishoudelijke artikelen. Overgebleven spullen gaan naar stichting In Moaie Dei. Op zaterdag 26 februari (12.00-15.00 uur) is er een extra mogelijkheid om spullen in te brengen. Aanmelden is verplicht via kledingruilbeurs@gmail.com. Entree per tijdsblok: 4 euro.

Vrijwilligers gezocht voor NLdoet

Nij Beets It Damshûs zoekt vrijwilligers die tijdens NLdoet, zaterdag 12 maart (8.30-15.00 uur), mee willen helpen met klussen in het openluchtmuseum. De werkzaamheden zijn divers: huisjes schoonmaken en opnieuw inrichten, gebouwen klaarmaken voor het seizoen en het terrein opfrissen. De dag start met koffie en rond het middaguur is er een heerlijke lunch. Ook voor mensen met een beperking zijn er mogelijkheden om mee te helpen. Opgeven, ook per dagdeel, kan bij Arjen Dijkstra: arjendijkstra@home.nl of 06-57536302. Bij voorkeur voor 1 maart.

Open kerk

Beetsterzwaag Om stil te staan bij de 40-dagentijd is de St. Martenskerk op een aantal woensdagavonden geopend. In de christelijke traditie is de 40-dagentijd voor Pasen de voorbereiding op het lijden en sterven van Jezus. Elke week is er aandacht voor een van de kruiswegstaties; een beeltenis uit de lijdensweg van Jezus op weg naar Golgotha. Er is muziek, een gedicht of lied en er kan een kaarsje aangestoken worden. Ook is er ruimte voor gesprekken over onderwerpen die passen bij de verschillende staties waaronder veroordelen, vallen, meedragen en wanhopige onmacht. De kerk is open op de woensdagavonden 2, 16, 23 en 30 maart, 6 april en donderdag 10 maart (18.45-19.30 uur). Daarnaast is de kerk elke zondagavond (19.00-20.00 uur) open voor een stiltemoment of het aansteken van een kaarsje. Meer info: viapacis.nl

Bijen houden

Drachten Bijenvereniging Drachten/Beetsterzwaag organiseert in maart en april een kennismakingscusus over bijen en bijenhouden. Bijen en insecten hebben het moeilijk; door verdwijnen en verschralen van natuur en biodiversiteit ontstaat voedseltekort. Het goede nieuws is dat bijen op een eenvoudige manier geholpen kunnen worden. Bijen houden kan in dorp en stad zeker als in eigen tuin drachtplanten gezet worden of bloemen gezaaid worden. De bijenvereniging laat belangstellenden kennismaken met hoe een bijenvolk leeft en wat het belang van een imker is. Daarnaast is er aandacht voor de wilde bij, drachtplanten en bijenproducten. Tijdens een praktijkdag wordt een kijkje genomen bij een ervaren imker. De cursus wordt gegeven in de Brede School De Drait in Drachten. De cursus kost 35 euro. Aanmelden kan tot 15 maart via bijenkennis@ziggo.nl.