Zadenbieb weer open

Gorredijk De Zadenbieb is vanaf 14 februari weer geopend in de bibliotheek van Gorredijk. Er kunnen gratis zaden geleend worden. Vorig najaar zijn er veel zaden ingeleverd, hierdoor is er een mooie collectie groenten-, bloemen- en kruidenzaden. Daarnaast heeft de bibliotheek een groot assortiment boeken aangeschaft over alles wat met zaaien en oogsten te maken heeft. Doel van de Zadenbieb is om het verbouwen van voedsel en bloemen leuker en eenvoudiger te maken en samen te bouwen aan een regionale, gifvrije zadencollectie. De Zadenbieb werkt samen met zadenbibliotheken van Oosterwolde en Wolvega en is geopend tijdens openingstijden van de bibliotheek.

Hakim in De Swingel

Wijnjewoude Hakim, de Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimespeler, geeft op dinsdag 22 februari twee voorstellingen in De Swingel. Voor kinderen tot en met groep 4 (14.30 uur) en kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 (16.00 uur) brengt de bij jong en oud bekende artiest uit Sesamstraat een mooi programma. Voor zijn voorstellingen en verhalen haalt hij zijn inspiratie uit de vreemde problemen van de grotemensenwereld en vertaalt die raak en vol humor naar de wereld van kinderen. Voor de kinderen staan ranja en poffertjes klaar. Kaartjes kosten 3,50 euro en zijn te koop bij De Swingel of via 06-12973201.

Kunstweekend zoekt kunstenaars

Beetsterzwaag Na een afwezigheid van twee jaar is er op zaterdag 2 en zondag 3 juli in Beetsterzwaag een nieuwe editie van het Kunstweekend. Het thema dit jaar: ‘Laat je raken’. Het accent ligt op buitenactiviteiten en exposities. De organisatie is nog op zoek naar kunstenaars die mee willen doen. Zij kunnen zich melden via info@culturelehoofdstraat.nl.

Kerkje 1621 zoekt hosts

Hoornsterzwaag  Sinds vorig jaar is Heilige Nachten actief in Kerkje 1621 x MADE.com in Hoornsterzwaag. Hiermee ontvangt Kerkje 1621 een deel van haar inkomsten om het onderhoud te bekostigen en wordt het kerkje nuttig gebruikt. Veel enthousiaste mensen hebben er al overnacht en genoten van het bijzondere kerkje. Vanwege het succes van het overnachtingsconcept kan de huidige host wel wat hulp gebruiken bij het gereedmaken van de kerk voor de gasten; denk hierbij aan bedden opmaken, wassen en schoonmaken. Ook zorgen de hosts voor de persoonlijke ontvangst van de gasten. De organisatie in Hoornsterzwaag is op zoek naar energieke en representatieve vrijwilligers. Hosts die graag mensen in de watten leggen en van aanpakken weten? Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@heiligenachten.nl of 06-2341 1655. Hosts ontvangen een vrijwilligersvergoeding voor de werkzaamheden. heiligenachten.nl