Van Teyens Fundatie
Van Teyens Fundatie SietsedeBoer

Toekenningen steun Van Teijens Fundatie

Algemeen

BEETSTERZWAAG Het College van Regenten van de Stichting Van Teyens Fundatie ondersteunt weer een aantal Opsterlandse initiatieven. 

De werkgroep Speeltuinen Wijnjewoude kan rekenen op 20.000 euro als bijdrage in de vernieuwing van drie speeltuinen en de aanleg van een vierde speeltuin. Volkstuinvereniging Ut Ein uit Beetsterzwaag ontvangt 7.100 euro voor onder andere de verbetering van de watervoorziening, realisatie van bloemweiden op groenstroken. 

De Vereniging Vrienden Tropische Kas te Beetsterzwaag kan voor de renovatie van de historische lessenaarskas rekenen op 7.000 euro. De stichting Skep uit Gorredijk krijgt 6.100 euro voor de kunstmanifestatie 7 Droomduo’s in Galerie Hoogenbosch te Gorredijk, deze zomer. 

Stichting Historisch Beetsterzwaag wil in 2022 weer een buitententoonstelling realiseren, waarin dit keer kunstenares Jeanne Bieruma Oosting centraal staat. Voor dit project ontvangen zij een bijdrage van 6.000 euro. De Skâns in Gorredijk ontvangt 1.500 euro voor het project Klassieke muziek in Opsterland, waarmee de entree voor klassieke concerten laag kan blijven en de jeugd gratis toegang krijgt. 

De Stichting Culturele Activiteiten Opsterland ontvangt 1.500 euro voor het Gouden Spiker Festival. De bewonersvereniging It Wâldhûs uit Wijnjewoude ontvangen 750 euro voor een nieuw televisietoestel in de recreatieruimte. Het 4 mei Comité Beetsterzwaag-Olterterp ontvangt 750 euro voor de 4 meiherdenking dit jaar.