Hobbymarkt 

Beetsterzwaag In De Buorskip wordt op zaterdag 12 februari (10.00-16.00 uur) weer de traditionele hobby- en cadeaumarkt gehouden. Er is een demonstratie houtsnijwerk en er worden workshops zeepvilten en pergamanokaart maken gegeven. Verder is er een keur aan hobbymaterialen te koop, waaronder haak- en breigarens, figuurzaagspullen, kaarten maken en quilten. Daarnaast zijn kant-en-klare artikelen te koop zoals sokken, knuffels en sieraden en Valentijnscadeaus. De toegang is gratis (QR-code en mondkapje verplicht). 

'One-manshow' verlengd

Beetsterzwaag De expositie 'One-manshow' van Hans de Bruijn in Project- ruimte-Hoofdstraat 17 is verlengd tot 27 februari. In zijn eerbetoon aan Rembrandt,  schilderde hij het laatste spoor van de zeventiende-eeuwse meester in Leiden: de ruïne van het geboortehuis. Projectruimte-Hoofdstraat 17 is vrij toegankelijk en geopend van vrijdag tot en met zondag (13.00-18.00 uur) en op afspraak.

Dia-lezing over ooievaar

Gorredijk Op uitnodiging van natuurvereniging Geaflecht verzorgt Haye Folkertsma van It Eibertshiem in Eernewoude op donderdag  17 februari (20.00 uur) een lezing met beeld over ooievaars. Al vele eeuwen is deze vogel een der opvallendste, vooral omdat de vogel zich dicht bij mensen ophoudt. Vroeger talrijk, rond 1980 op sterven na dood in Nederland en nu weer volledig in beeld. Reacties op ooievaars lopen uiteen van 'fantastisch dat ze terug zijn' tot 'afschieten en nesten omzagen'. Folkertsma schetst een beeld van de ontwikkeling van de ooievaar in de afgelopen vijftig jaar, maar ook een toekomstperspectief. Hij onderbouwt het verhaal met feiten uit een langdurig onderzoek. De lezing wordt gehouden in De Draaier, Stationsweg 76. Entree: leden gratis; niet-leden 4 euro.