Afbeelding

Filmavond in Kerkje 1621

Hoornsterzwaag Klaas Luchtenveld en Gosse van den Bos verzorgen op vrijdag 4 februari (20.00 uur) een filmavond in Kerkje 1621. Het zal gaan over melken en de verwerking van de melk in vroegere jaren: van boer tot melkboer. In verband met de coronamaatregelen is er plek voor maximaal 45 bezoekers, vol is vol. 

Durkje Haringa in Galerie Mildam

Mildam In Galerie Mildam is van zondag 6 februari tot en met vrijdag 1 april werk te zien van Durkje Haringa. Haar vader was bekend door zijn Fries koperwerk; tekenen en schilderen was haar dan ook niet vreemd. Aquarellen hebben haar voorkeur, ze laat zich veel inspireren door de natuur en werkt het liefst op locatie. Elke eerste zondag van de maand is er open huis in het galeriekerkje waarbij alle exposerende kunstenaars aanwezig zijn. De galerie is geopend op vrijdag tot en met zondag (14.00-17.00 uur).


Kerk open voor ontmoeting

Gorredijk Tijdens Tsjerkepaad bleek dat veel mensen het fijn vonden om even de kerk binnen te lopen. Daarom is de Ontmoetingskerk op de zaterdagen 5 en 19 februari (14.00-17.00 uur) open voor wie er behoefte aan heeft, kerkelijk of niet kerkelijk. Misschien om een stiltemoment te nemen, een kaarsje aan te steken of een praatje te maken (op 1,5 meter afstand). Mogelijk is de kerk vervolgens om de week op zaterdag open. De kerkdiensten hebben nog te maken met met de anderhalvemetermaatregel en een maximum van zestig kerkgangers per dienst.