Richard Stoker en Auke Pool in de werkplaats van Autoservice Pool.
Richard Stoker en Auke Pool in de werkplaats van Autoservice Pool. Foto: Sietse de Boer

Iedere klant weet bij Autoservice Pool waar hij aan toe is

Thema Auto

WIJNJEWOUDE Wat hij belangrijk vindt voor zijn bedrijf? Auke Pool van Autoservice Pool denkt geen seconde na. “Earlik en iepen wêze oer wat wy dogge.” Maar ook oprecht geïnteresseerd zijn in de klant. “Ik ken hast eltsenien by de foar- en achternamme. At ik wit dat se op fekânsje geane, dan freegje ik dêr letter nei. Foar wa’t dêr gjin ferlet fan hat, hâld ik it saaklik fansels.” 

Zaken doen is gunnen, weet de 37-jarige ondernemer uit Wijnjewoude. Dus is voor Pool naast kwaliteit en service een goed contact met zijn clientèle belangrijk. De aanpak werkt, want sinds hij in 2010 aan huis een bedrijf startte op Klein Groningen bij Wijnjewoude, bouwde hij een vaste klantenkring op. In 2013 kwam er een professionele bedrijfshal om verder te kunnen groeien. In 2018 verkaste Pool naar een groter pand. Hemelsbreed een verhuizing van nog geen honderd meter, maar meer garage- ruimte en een betere locatie bieden ruimere opties. “Dit is in sichtlokaasje. Op ús foarige plak kamen nea minsken spontaan del, hjirre wol”, aldus Pool, die alle klussen klaart met monteur Richard Stoker. “Richard is myn rjochterhân.“ Dat Pool zijn geld met een garage verdient, lag in de lijn der verwachting. Hij is ondernemend, maakt graag zijn eigen keuzes en sleutelen aan auto’s is met de paplepel ingegoten. Als heit zijn auto vroeger kapot was, kwam er geen garage aan te pas. “Dat die hy sels. Sa ha ik in soad leard. Mei nei de sloop om ûnderdielen, helpe mei reparaasjes. Ik fûn it machtich.” Pool kwam na school terecht bij Garage Paulusma in De Wilgen. Een fijne werkplek waar hij de kneepjes van het vak leerde. Sinds 2010 staat hij op eigen benen, een keuze waar hij geen spijt van heeft. De zaken gaan prima, corona miste zijn invloed niet, maar de orderportefeuille is alweer tijden goed gevuld. Ruimte om een klant acuut te kunnen helpen is er wel. “Wy ha nea ien stean litten.” 

Breed scala

Pool is een volwaardig garagebedrijf waar de automobilist terechtkan voor een breed scala aan diensten: waaronder APK, camper onderhoud en reparatie, aircoservice, storingdiagnose en uitlijning. De klant weet bij Pool waar hij aan toe is. Er wordt uitgelegd welk onderhoud plaatsvindt en waarom. De werkplaats is geen verboden gebied. “Wy ha gjin geheimen. Wy litte de ûnderdielen sjen dy’t wy ferfong ha.” 

Pool wil dat de klant zijn garage met een goed gevoel verlaat. Daarom wordt aan ieder detail aandacht besteed. Zo worden bijvoorbeeld steevast de banden op juiste spanning gebracht. “In lyts putsje, mar wichtich, want dat fernimme je drekt as je fuortride. Men moat witte dat se by ús west ha en net fanwege de rekken.” Ook heeft Pool een bescheiden opgezette handel in tweedehands auto’s. Hij verloor klanten die bij collega’s een auto met onderhoudscontract kochten en startte, om ook die groep te kunnen bedienen, met verkoop. Het liefst werkt hij met een gerichte zoekopdracht. “At hja witte hokker auto se wolle, fine wy njoggen fan de tsien kear de júste.” Autoservice Pool beschikt over de benodigde software voor het uitlezen van alle merken en types en is volledig gecertificeerd voor onderhoud en reparatie van elektrische auto’s. Elektrisch is de toekomst, weet Auke Pool, maar myn hobbyauto is in Amerikaanske pickup. Fan it lûd fan in V8-motor wurd ik pas echt bliid.’’

autoservicepool.nl

Meer SA!

Afbeelding
Weekendtip: Keltyske Jûn met doedelzakken Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Lentemarkt in atelier De Weefplaats Cultuur 7 uur geleden
Clubtopscorer Matthijs Velkers (midden)  hoopt weer fit te zijn voor de nacompetitie.
Mildam werkt aan vorm voor nacompetitie Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Kunsthuis SYB: Fries dada-erfgoed Cultuur 14 uur geleden
Klaas en Engbert Frieswijk bij de Amerikaanse Greyhound.
'Dizze bus hat fan Boney M. west' Nieuws 17 uur geleden
Joop Gall en de spelers van Jubbega willen het seizoen afmaken en gaan daarmee in tegen het bestuur van de voetbalvereniging
Trainer en spelers Jubbega willen seizoen afmaken Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Opsterland handhaaft verbod lelieteelt Nieuws 17 uur geleden
Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 18 apr, 12:39