Afbeelding

Technische staf Kinea/Udiros verlengt

Sport

DE KNIPE / NIEUWEHORNE Het eerste seizoen van de samenwerking tussen korfbalverenigingen Kinea (De Knipe) en Udiros(Nieuwehorne) is succesvol. De besturen van beide verenigingen zijn hier blij mee en hebben de contracten met de technische staf voor een jaar verlengd.  

Michiel Gerritsen, Hans Harder, David Dreunhuizen en (waarschijnlijk) Pauline Kuiper ter Wee (teammanager) bouwen met elkaar verder met de jonge selectie. “We hebben een bliksemstart als het gaat om het bouwen naar een duurzame korfbalselectie en meer. We zijn blij dat we het vertrouwen en de kans van beide verenigingen krijgen om dit proces gepassioneerd door te zetten”, aldus Michiel Gerritsen.

Zowel het eerste als het tweede team draaien bovenin mee in de zaal en er is een hechte spelersgroep ontstaan. Het eerste team speelt in de tweede klasse en maakt nog kans om de koppositie te pakken. De ploeg staat op de tweede plek, een punt van de koploper Sparta (Zevenhuizen). Maar de returnwedstrijd tegen Sparta staat nog op de planning. Het belooft een spannend tweede deel van de competitie te worden. 

Kinea/Udiros 2 is op koers naar het kampioenschap in dereserve derde klasse. Ook het derde is onderdeel van de selectie. Zij nemen plaats in de middenmoot. Zoals vorig jaar al gehoopt blijkt dat de combinatieteams bij de senioren de beste garantie op een gezonde toekomst geeft. Zowel Kinea als Udiros is erg blij met hoe de samenwerking uitpakt. 

De wedstrijden van de combiteams worden op het veld in De Knipe gespeeld, in de zaal spelen de teams in Nieuwehorne. Het samengaan geldt niet voor de jeugdteams. Wel spelen de jeugdteams van Kinea in de zaal in Nieuwehorne. Beide verenigingen beleven een bijzonder jaar. Kinea viert het honderdjarig bestaan, UDIROS bestaat 75 jaar.

Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 13 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 17 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36