Jorrit de Boer benutte een strafschop tegen Ropta Boys.
Jorrit de Boer benutte een strafschop tegen Ropta Boys. Archieffoto Sa

Boornbergum ruim langs Ropta Boys: 5-1

Sport

BOORNBERGUM DE voetballers van sc Boornbergum ’80 hebben zaterdag een ruime overwinning behaald op Ropta Boys. De rode lantaarndrager werd met 5-1 verslagen. Het was een even verdiende als noodzakelijke zege voor de groenhemden die door de overwinning stegen naar de achtste plek op de ranglijst.

SC Boornbergum ’80, debutant in de vierde klasse, had een uitstekende seizoenstart, maar kende mede als gevolg van blessures en schorsingen in de maanden november en december een mindere periode. Een overwinning in het thuisduel tegen Ropta Boys, de nummer laatst van de vierde klasse C, was zaterdag dan ook een vereiste.

De punten bleven ook op sportpark De Kampslach. De thuisclub was zaterdagmiddag veruit de betere ploeg, al kwam dat in de eerste helft niet in de score tot uitdrukking. Boornbergum was voortdurend op de helft van de tegenstander, maar slaagde er amper in gevaar voor het doel van Ropta Boys te stichten. De enige goal werd halverwege de eerste helft gescoord en kwam van de voet van Lesley van Loon.

Strafschop

De aanvaller werd weggestoken door Jelmer Bosma en maakte alleen voor de doelman geen fout, 1-0. “In de rust hebben we gezegd dat we een tandje bij wilden schakelen,” aldus de maker van de 1-0. Dat gebeurde ook, net als voor rust werd Ropta Boys op eigen helft vastgepind met het grote verschil dat de thuisclub in de tweede helft wel het net wist te vinden.

Bij de 2-0, in de 53ste minuut, was Boornbergum niet onfortuinlijk. De thuisclub mocht doorspelen na een stevige tackle waarna Lesley van Loon Jelmer Bosma op maat bediende. Die werd onderuit gelopen door de doelman van de gasten. De penalty die volgde werd benut door Jorrit de Boer. “De manier waarop we in balbezit kwamen was discutabel, maar de scheidsrechter liet doorspelen,” aldus Lesley van Loon.

Noodzakelijke zege

Mitchell van Loon scoorde in de 77ste minuut de 3-0 uit een knappe voorzet vanaf de linkerkant waarna de spits keurig afrondde. Ook de 4-0 van Jochem Veenje kwam voort uit een aanval over de linkerflank. Slordig balverlies in de opbouw stelde Ropta Boys in staat de eretreffer aan te tekenen voordat Lesley van Loon met zijn tweede doelpunt van de middag de eindstand op 5-1 bepaalde.

Lesley van Loon was blij met de overwinning en de drie punten. “We moesten, want we waren na een goed begin van de competitie toch wat weggezakt op de ranglijst. Van de onderste verliezen mag natuurlijk ook niet.” Boornbergum steeg door de overwinning naar de achtste plek op de ranglijst en staat met negentien punten ruim boven de degradatiestreep.

Komend weekend gaat Boornbergum op bezoek bij Dokkum, de nummer vijf van de vierde klasse C. Het onderlinge verschil tussen Dokkum en Boornbergum bedraagt maar één puntje. Bij winst stijgt Boornbergum opnieuw een plekje. Lesley van Loon verwacht dat Boornbergum na de winterstop beter voor de dag zal komen dan afgelopen najaar. “Als iedereen fit en beschikbaar is hebben we een prima elftal dat voor niemand bang hoeft te zijn.”

Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 13 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 18 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36