Langezwaag viert de 0-1 tegen THOR
Langezwaag viert de 0-1 tegen THOR Berend Drent

Langezwaag verrast THOR op eigen veld

Sport

LIPPENHUIZEN THOR nam zondagmiddag met een thuisnederlaag afscheid van het voetbaljaar 2023. Langezwaag was op sportpark De Kobunder de ploeg van trainer Reinder Jeensma met 2-4 de baas. Voor Langezwaag een enorme opsteker, want de blauwwitten veroverden de eerste punten van het seizoen.

Langezwaag kwam goed uit de startblokken in Lippenhuizen. Al in de tweede minuut was het raak. Een vrije trap van Ryan de Rooi van Gosliga vanaf het middenveld, verraste doelman Geale Couperus. In de dertigste minuut verdubbelden de gasten de voorsprong. Een voorzet van Jelle Niemeijer verdween via de voet van een THOR-verdediger in eigen doel, 2-0.

Nog voor rust werd het 1-2. Een voorzet van de rechterkant werd bij de tweede paal binnengekopt door Yob Bos. Het eerste wapenfeit na rust kwam van de thuisploeg. Remco de Jong draaide knap weg bij zijn tegenstander, maar zijn schot verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant ranselde Couperus een schot van Wout Nuwolt buiten de palen.


Remco de Jong stuit op doelman op doelman Hidde Otten van Langezwaag - Berend Drent

THOR was na rust aanvankelijk de betere ploeg, maar naarmate het duel vorderde, kwamen de gasten er gevaarlijker uit. Tien minuten voor het einde stond aanvoerder Jelle Niemeijer, hij speelde eerder voor THOR, met een knappe solo langs meerdere tegenstanders aan de basis van de 3-1. Zijn steekbal werd door Wout Nuwolt op waarde geschat, alleen voor Couperus maakte de behendige aanvaller geen fout.

Dezelfde Nuwolt had nog geen minuut later de vierde Langsweachster treffer op de voet. Nuwolt profiteerde van een misverstand in de THOR-defensie, maar schoof de bal voor leeg doel net naast. THOR bleef in leven en kwam zelfs nog terug tot 2-3 via een intikker van de pas 16-jarige Sido Smit.

Met nog een paar minuten op de klok leek Langezwaag nog in problemen te komen, maar daar dacht middenvelder Douwe Boersma anders over. Boersma haalde van zeker 25 meter hard uit. Zijn schot verdween over de vingertoppen van Couperus in het Liphúster doel, 2-4. Dat was ook meteen de eindstand.


Sido Smit scoort de tweede treffer van THOR. Invaller doelman Wybe de Jong kan de treffer niet voorkomen. - Berend Drent

Trainer Michiel Hornstra sprak na afloop van een verdiende zege van het collectief. Zijn ploeg was door de snelle openingsgoal en de eigen treffer van THOR in het zadel geholpen, maar: “Wy ha it THOR, dat oer mear yndividuele kwaliteit beskikt, hiel dreech makke. Nei rêst hiene we it swier, mar yn ‘e slotfaze ha wy ek noch kânsen hân op mear doelpunten.”

Hornstra was uiteraard enorm blij met de eerste punten en eerste overwinning van het seizoen. Zijn elftal was vaak dichtbij een resultaat, maar kreeg altijd het deksel op de neus. “Gelokkich ha wy it hjoed wol rêden.” Zijn spelers waren door het dolle heen, aldus de trainer. “Der stie daliks in kret bier foar de jonges klear en ik tink net dat it by ien kret bliuwe sil.”

Zijn collega Reinder Jeensma van THOR baalde stevig van de nederlaag in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. THOR, de nummer twee van de ranglijst, speelde niet groots tegen de hekkensluiter. Kwam het misschien door onderschatting dat de geelzwarten zich door Langezwaag lieten verrassen.

“Ik tink it net, mar wy ha hjoed net ús bêste wedstryd spile,” gaf Jeensma toe. Hij sprak van een collectieve off-day en noemde Langezwaag de verdiende winnaar. THOR werd op de ranglijst gepasseerd door Mildam en staat nu derde in de vierde klasse A. “Sa giest leaver net de winterstop yn, mar dit is ek fuotbal. Ik kin der fierder net folle fan meitsje, it wie net goed genôch.”

Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 14 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 18 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36