Afbeelding
Siebe Kuipers

Sa! Sportcafé: Langezwaag wacht op beter weer

Sport

GORREDIJK Nu het maar niet lijkt te stoppen met regenen, krijgen de voetballers ook te maken met afgelastingen. Een van de clubs bij wie het veld al snel voor problemen zorgde is v.v. Langezwaag. De toplaag van het veld op sportpark ‘t Paradyske is verdicht, waardoor het water niet bij de drainage komt. Volgens voorzitter Henk de Vries is er wel een oplossing, maar is het eerst wachten op beter weer. 

“Het zware materiaal kan nu het veld niet op.” Het betekent dat Langezwaag nu deels binnen traint of uitwijkt naar kunstgrasvelden in de regio, zoals in Nieuwehorne en Tjalleberd. Ook sportief is het zwaar weer in Langezwaag. Na de promotie naar de vierde klasse heeft het jonge team het moeilijk. “Het is anders voetballen dan in de vijfde klasse. Bovendien zijn de tegenstanders vaak net iets meer ervaren. En dan staan ze soms net iets beter of iets slimmer. Maar ze leren iedere wedstrijd, dus komt het vast goed. We verloren laatst met 6-3 van Mildam, maar scoorden dus wel drie keer. Je moet ook de positieve kanten zien.”

Verder aan tafel in het Sa! Sportcafé: judoka Inaya Verharen uit Gorredijk en aanvoerder Lars Klijnstra van vv Gorredijk. Voor de rubriek de Lijnentrekker waren we in Oldeberkoop bij Sport Vereent.


Meer SA!

Afbeelding
Kostbare zege RWF op Wykels Hallum Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Kerstconcert Euterpe Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Laatste weekend Art Super Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: zaterdag elfde editie Tynjerock Cultuur 8 dec., 21:52
Afbeelding
Weekendtip: Canadees duo wederom op Muziekpodium Cultuur 8 dec., 17:13
Afbeelding
'Uitgedund' Makkinga ontvangt Havelte Sport 8 dec., 16:00
Afbeelding
Een thuis. Want eigen haard ... Column 8 dec., 12:14
Afbeelding
'Fjild is al tsien jier oan ferfanging ta' Sport 8 dec., 08:50