Judoka Inaya Verharen
Judoka Inaya Verharen Siebe Kuipers

Sa! Sportcafé: Inaya Verharen verrast zichzelf

Sport

GORREDIJK Het was eigenlijk wel tot haar eigen verrassing dat de 14-jarige judoka Inaya Verharen onlangs de zilveren medaille op het NK veroverde. “Ik was net toegetreden tot de klasse tot 63 kilo en had daardoor het podium nog niet verwacht”, zo vertelt ze in het Sa! Sportcafé 

Ze begon in Gorredijk op haar zesde te judoën en komt nu uit voor de klein club Sato in Sneek. “We zijn daar echt allemaal vrienden van elkaar.” Volgens haar coach is Inaya leergierig en technische een goede judoka. “Ik moet het inderdaad meer van techniek dan van kracht hebben.” 

Ze pakt haar tegenstanders graag bij de nek, zodat ze meer controle krijgt. Vanaf het nieuwe jaar treedt de judoka uit Gorredijk toe tot de leeftijdscategorie tot 18 jaar. “Dat wordt wel aanpassen. Misschien ben ik in het begin wat aan de lichte kant en kom ik fysiek iets tekort. Maar Ik heb er wel veel zin in en wil wat ik tot nu toe heb geleerd ook daar toepassen.”

Andere gasten bij Bart Ledegang aan tafel: Lars Klijnstra van vv Gorredijk en Henk de Vries van vv Langezwaag. De Lijnentrekker was op bezoek bij Sport Vereent in Oldeberkoop. Kijk hier de hele uitzending: 


Meer SA!

Afbeelding
Kostbare zege RWF op Wykels Hallum Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Kerstconcert Euterpe Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste weekend Art Super Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: zaterdag elfde editie Tynjerock Cultuur 8 dec., 21:52
Afbeelding
Weekendtip: Canadees duo wederom op Muziekpodium Cultuur 8 dec., 17:13
Afbeelding
'Uitgedund' Makkinga ontvangt Havelte Sport 8 dec., 16:00
Afbeelding
Een thuis. Want eigen haard ... Column 8 dec., 12:14
Afbeelding
'Fjild is al tsien jier oan ferfanging ta' Sport 8 dec., 08:50