Janko Jagersma scoort de 2-0 in het bekerduel van RWF tegen Read Swart.
Janko Jagersma scoort de 2-0 in het bekerduel van RWF tegen Read Swart. Martijn van der Vaart

RWF dik verdiend door in bekerstrijd

Sport

FRIESCHEPALEN RWF is door in de beker. De ploeg van trainer Jan Mulder won zaterdag op eigen terrein dik verdiend van Read Swart. Het werd 3-0 voor de thuisploeg die naliet De Knypsters met een grotere nederlaag naar huis te sturen. De gasten eindigden het bekerduel met tien man. Wesley de Jong werd in de slotfase uit het veld gestuurd.

RWF had zaterdag op het eigen sportpark De Boskdobbe weinig te duchten van de gasten uit De Knipe. Voor de pauze kon Read Swart het nog redelijk bolwerken, zonder overigens zelf gevaarlijk te kunnen worden. RWF kwam via een aantal mooie combinaties gevaarlijk door in de zestien, maar liet het in de afronding afweten.


Daan de Boer van RWF heerst aan de bal in het bekerduel tegen Read Swart. - Martijn van der Vaart

Pas in de 41ste minuut kwam de eerste treffer op het scorebord. Na een langlopende aanval kreeg Daan de Boer een vrije schietkans. Zijn inzet werd in eerste instantie nog gekraakt, maar de rebound leverde een doelpunt op. Na rust voerde RWF het tempo op en was er voor Read Swart geen houden meer aan.

Net als voor rust had de thuisclub echter moeite om de overmacht in de stand tot uitdrukking te brengen. Pas in de 70ste minuut wist RWF de score te verdubbelen. Centrale verdediger en aanvoerder Jan Sikko Veenema ging mee naar voren en bediende Janko Jagersma op maat. Die bleef koel en schoot hard en zuiver raak.

RWF kreeg kans op meer doelpunten, maar mede omdat de goalie van Read Swart, Justin de Vries, uitstekend werk verrichte bleef het tot in de 89ste minuut 2-0. In de slotminuut bepaalde Jan Sikko Veenema vanuit een scrimmage na een corner de eindstand op 3-0 en daarmee kreeg de wedstrijd de winnaar die het verdiende.


Xander Wagenaar (links) verzendt een pass namens RWF. Remko Swart van Read Swart komt te laat. - Martijn van der Vaart

Trainer Jan Mulder van RWF was blij met de in zijn ogen terechte zege. Hij had gezien dat zijn elftal niets weggaf en vooral na rust bij vlagen uitstekend spel liet zien. Mulder toonde zich ingenomen met verlenging van het bekeravontuur. “In bekerwedstryd spylje is better as dat je freonskiplik spylje moatte.”

Zijn collega Hans de Jong had gezien dat zijn elftal van een betere tegenstander had verloren. Een excuus voor de nederlaag was dat De Jong zijn complete voorhoede en beide backs miste in Frieschepalen. “Mar hja wiene folle better, wy hiene neat yn te bringen.”

Meer SA!

Afbeelding
Kostbare zege RWF op Wykels Hallum Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Kerstconcert Euterpe Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste weekend Art Super Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: zaterdag elfde editie Tynjerock Cultuur 8 dec., 21:52
Afbeelding
Weekendtip: Canadees duo wederom op Muziekpodium Cultuur 8 dec., 17:13
Afbeelding
'Uitgedund' Makkinga ontvangt Havelte Sport 8 dec., 16:00
Afbeelding
Een thuis. Want eigen haard ... Column 8 dec., 12:14
Afbeelding
'Fjild is al tsien jier oan ferfanging ta' Sport 8 dec., 08:50