Leerlingen van Comprix maakten vrijdag kennis met tal van sporten.
Leerlingen van Comprix maakten vrijdag kennis met tal van sporten. Foto: Jilmer Postma

Verrassende sporten voor leerlingen Comprix

Sport

GORREDIJK Kinderen vinden bewegen leuk. Dat bleek ook vrijdag weer bij Comprix in Beweging. Op twee locaties in Wolvega en één locatie in Gorredijk konden de 475 leerlingen uit de groepen acht van de 35 Comprix-scholen kiezen uit een breed aanbod van sporten. 

Voor een deel algemeen bekende sporten, maar het was ook mogelijk te kiezen voor minder bekende sporten. In Gorredijk bestond het programma uit skeeleren/Wave, freerunning, rolstoelbasketbal, kickboksen, breakdance, Archery tag, schermen, bootcamp, beachvolleybal, tennis en flagball. In Wolvega kwamen aan bod: Freerunning, Kaatsen, Karate, Klimmen, Snorkelen, BMX, tennis, 3x3 basketbal en You Fo. 


Foto: Jilmer Postma

Stichting Comprix, het schoolbestuur voor de openbare basisscholen in de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland, organiseerde deze sportdag voor de zevende keer. Door de inzet van veel aanbieders was het voor de leerlingen mogelijk om kennis te maken met verschillende sporten. 

Op die manier lukt het om kinderen te stimuleren om meer te bewegen. Door samen te sporten wordt een actieve leefstijl bevorderd, met alle voordelen die daarbij horen. Het vormt volgens Comprix de opmaat naar ‘een leven lang sporten’. 

Stichting Comprix heeft voor het bevorderen van het bewegen samenwerkingsovereenkomsten met alle Beweegteams in de gemeenten Opsterland, Weststellingwerf en Ooststellingwerf. Zij ontplooien allerlei activiteiten om het bewegingsonderwijs op de scholen te bevorderen.


Foto: Jilmer Postma

Meer SA!

Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 3 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Appeldag en streekmarkt Tropische Kas Cultuur gisteren
Afbeelding
Wrotters pakken eerste winst Sport 2 okt., 15:32
Afbeelding
Flaeijelfeest met een gouden randje Cultuur 2 okt., 14:10