Feest bij de dames van De Sweach
Feest bij de dames van De Sweach Foto: Anton Anema

Dames de Sweach winnen KNVB beker

Sport

BEETSTERZWAAG In een boeiende finale hebben de dames van de Sweach op het sportpark van MOVV in Midwolda zaterdag de KNVB Beker Noord – groep 3 gewonnen. Na een 1–0 ruststand werd Westerwolde/Veelerveen uiteindelijk met 4–2 verslagen.

De Sweach had besloten om het initiatief bij de tegenstander te laten en vanuit een snelle omschakeling kansen te creëren. Hierdoor leek Westerwolde een optisch overwicht te hebben, maar het was de Sweach dat de beste kansen wist af te dwingen. In de 37e minuut was De Sweach dichtbij de openingstreffer, maar wist de keepster van Westerwolde de bal nog net over het doel te tikken. De hierdoor weggeven hoekschop werd door Maike Visser genomen, die de bal zoveel snelheid en curve mee had gegeven dat deze bij de tweede paal in één keer in het doel verdween en de Sweach op 1–0 schoot.

Vlak voor rust leek Anna Kunnen bijna nog verrast te worden door een hoge bal, maar samen met Rinske Swierstra wist ze haar doel schoon en de voorsprong vast te houden.

In de tweede helft zagen we lang hetzelfde spelbeeld, al had de Sweach wel wat meer moeite om kansen af te dwingen. Westerwolde wist echter ook niet echt gevaarlijk te worden en nadat Maike Visser vanaf de rand zestien in de 66e minuut de 2–0 binnen had geschoten leek de overwinning een kwestie van tijd.

Westerwolde gaf de moed echter niet op en in de 80e minuut wist het vanuit een vrije trap de aansluitingstreffer te maken. De Sweach was het momentum even kwijt en nadat het vijf minuten later ook een nog gemakkelijk gegeven penaly om de oren kreeg was de stand weer gelijk: 2–2.

Dat was voor de Sweach het sein om nog een keer vol gas te geven, want het wilde het liefste de penalty loterij voorkomen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd wist de Sweach nog een hoekschop af te dwingen. Wederom werd deze door Maike Visser vlak bij de doelmond ingebracht en zag de linksachter van Westerwolde geen kans om haar lichaam tijdig weg te draaien en promoveerde zij de bal tot doelpunt: 2–3.

De Sweach besloot daarop het initiatief niet meer uit handen te geven en de druk er op te houden. De verdediging van Westerwolde had daar wat moeite mee en wist Tess Numan niet anders dan op een onreglementaire manier te stoppen. De gegeven penalty werd in de vijfde minuut van de extra tijd feilloos binnen geschoten door Ilse van der Duim.

Na elf minuten extra tijd floot de heer Heidema voor het einde van de wedstrijd en barstte bij de Sweach het feest los.

Meer SA!

Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 18 uur geleden
Rudy Van Den Broeck en Marijke Dierick van Appels Korfbalclub vermaakten zich prima in Jubbega.
Nieuwe speeltuin in Katlijk geopend Nieuws 21 uur geleden
Joop Gall was zaterdag voor de laatste keer als trainer actief voor Jubbega.
Jubbega uit competitie: 'Binne der net grutsk op' Sport 17 apr, 17:03
Jubbega speelde afgelopen weekend tegen Blauw Wit '34 de laatste wedstrijd van het seizoen
Jubbega trekt eerste elftal terug en degradeert Sport 17 apr, 12:20