Lars Boonstra opende de score tegen Groninger Boys. Op de achtergrond Dennis van Roeden.
Lars Boonstra opende de score tegen Groninger Boys. Op de achtergrond Dennis van Roeden. Jilmer Postma

Oerterp en Langezwaag ronde verder

Sport

URETERP De voetballers van Oerterp hebben een eerste stap naar promotie gemaakt. De zondag derdeklasser won op eigen sportpark De Griene Greide met 2-0 van Groninger Boys en stuit nu op Musselkanaal. Van de drie overige regionale clubs die zondag in actie kwamen gaat alleen Langezwaag verder. De Sweach en THOR vonden hun Waterloo.

In Ureterp rekende Oerterp met 3-0 af met Groninger Boys. Lars Boonstra opende in de slotfase van de eerste helft vanuit een hoekschop de score. Dennis van Roeden zette met twee late treffers de 3-0 eindstand op het scorebord. Voetballend was het niet geweldig, vond trainer Freerk Brouwer , maar: “Wy spilen wol as team, dat wie goed om te sjen.”


Dennis van Roeden haalt uit. De aanvaller maakte de tweede en derde goal van Oerterp. - Jilmer Postma

De uitslag had wel hoger uit kunnen vallen volgens de trainer die de indruk had dat bij de gasten uit Groningen een veldspeler op doel stond. “Hy koe der yn elts gefal neat fan.” Brouwer miste bij zijn ploeg het gogme om van de situatie te profiteren. “Yn sa’n gefal moat je earder en faker sjitte.” Het eindresultaat stemde uiteindelijk tot tevredenheid. “Wy bin fierder.”

De Oerterpers stuiten nu op Musselkanaal dat als negende eindigde in de tweede klasse K en tegen degradatie speelt. De winnaar van dat duel stuit op de winnaar van de wedstrijd DTD – Drachten. Een interessante aldus Brouwer, want Oerterp streed dit seizoen met DTD in 3B mee om de bovenste plaatsen en degradeerde vorig seizoen via de nacompetitie na een nederlaag tegen Drachten. “Mar earst Musselkanaal,” sloot Brouwer terecht af.


Routinier Jelmer Hijlkema bejubelt de 1-0 van Lars Boonstra.. - Jilmer Postma

Langezwaag ging op bezoek bij Bellingwolde en trok met een 2-3 zege aan het langste eind. Alle doelpunten vielen pas na rust. De ploegen waren volgens trainer André van der Veen van Langezwaag aan elkaar gewaagd. “Mar bêst fuotbal wie it net.” Bjorn Claus opende in de 65ste minuut de score, maar de thuisclub kwam vrijwel meteen weer op gelijke hoogte.

Mathijs Streekstra en Wout Nuwold leken voor een veilige 1-3 voorsprong te zorgen, maar de thuisclub kwam in de slotfase nog terug tot 2-3. De overwinning werd echter niet meer uit handen gegeven. Langezwaag komt nu op neutraal terrein uit tegen de winnaar van het duel DSC’65 en Groen Geel. 

De Sweach nam het op eigen terrein op tegen De Blesse een hoewel het elftal van trainer Cor Elzinga zeker niets kansloos was, ging het duel verloren omdat de gasten beter omgingen met de mogelijkheden. De Blesse nam een 0-3 voorsprong voor De Sweach in de 88ste minuut iets terug wist te doen. In de slotminuut werd het ook nog 1-4 en daarmee kwam aan het seizoen van de Sweachsters een definitief einde.

Ook voor THOR eindigde de nacompetitie in de eerste ronde. THOR ging op bezoek bij USV uit Nieuwleusen en verloor met 2-0. De nederlaag kwam niet geheel als een verrassing, want het elftal van trainer Reinder Jeensma verscheen als gevolg van een zestal blessures verzwakt aan de aftrap. De 2-0 nederlaag viel dan ook mee voor de Liphústers die ook volgend seizoen weer uitkomen in de vierde klasse.

Meer SA!

Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 3 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Appeldag en streekmarkt Tropische Kas Cultuur 3 okt., 09:08
Afbeelding
Wrotters pakken eerste winst Sport 2 okt., 15:32
Afbeelding
Flaeijelfeest met een gouden randje Cultuur 2 okt., 14:10