Trainer Reinder Jeensma wil ondanks groot aantal blessures met THOR presteren tegen USV.
Trainer Reinder Jeensma wil ondanks groot aantal blessures met THOR presteren tegen USV. Archieffoto Sa!

THOR gehavend de nacompetitie in

Sport

LIPPENHUIZEN THOR strijdt zondag in Nieuwleusen tegen USV voor een plek in de derde klasse van het zondagvoetbal. Maar juist in de beslissende fase van het seizoen wordt trainer Reinder Jeensma geconfronteerd met een groot aantal blessures. Jeensma moet flink puzzelen, maar: “Ik ha snein fiif wikselspilers op de bank sitten.”

Toen Jeensma dinsdagavond tijdens de training eens om zich heen keek, werd de trainer bepaald niet vrolijk. Van zijn vaste achterhoede was alleen Janiek Alves present. Die kan zondag hooguit een uur spelen, maar is in ieder geval inzetbaar. Dat geldt niet voor Marco Rozenberg, Jehannes Couperus, Jorrit Jan Mulder, Silvio Kalkman en Thomas Visser.

De trainer mist in het nacompetitieduel tegen USV bijna zijn complete defensie. Het betekent dat hij terug moet vallen op spelers uit het tweede elftal en talentvolle jeugdspelers. Tegen USV krijgt een speler van onder 19 een basisplek en zit zelfs een voetballer van onder 17 op de bank. Het is niet anders, stelt Jeensma. “Je kin wol seure oer wa’t der net binne, mar wy moat it dwaan mei de jonges dy’t wol spylje.”

Geslaagd

Het kraakt en piept aan het einde van het seizoen bij de Liphúster vereniging en Jeensma weet dat zijn spelers niet enthousiast zijn over de deelname aan de nacompetitie. Al helemaal niet mocht THOR zich plaatsen voor de finale op 18 juni. Dan is het namelijk dorpsfeest in Lippenhuizen en pakken de voetballers liever een goudgele rakker dan dat ze achter een voetbal aan moeten hollen.

Zijn spelers mogen niet optimaal gemotiveerd zijn, Jeensma eist volledige inzet. “Wy moat in oere ride nei Nieuwleusen, dat dogge wy net om harren de punten kado te jaan.” De trainer beschouwt de deelname aan de nacompetitie als een extraatje en een leerzame ervaring voor zijn spelers. Promotie is geen must voor de zwartgelen die op een keurige vierde plek eindigden in 4B. “Ús seizoen is slagge.”

Positiewisselingen

THOR kan zondag aan de bak, verwacht Jeensma, want volgens zijn informatie was USV de best voetballende ploeg van de vierde klasse A. Het is een elftal dat offensief speelt en voorin veel van positie wisselt. “Dêr moat wy net yn meigean. Wy hâlde fêst oan ús posysjes.” Scoren was het grote manco van USV, twintig duels leverden slechts 24 treffers op.

Dat is eentje minder dan Yob Bos, de clubtopscorer van THOR die in zijn eentje 25 doelpunten voor zijn rekening. Bos was de laatste weken niet helemaal okselfris, maar start zondag en kan zeker een uur spelen. Dat geldt ook voor een andere vaste waarde van de Liphústers, Remco de Jong. Jeensma hoopt dat zijn elftal het duel in de reguliere speeltijd kan beslissen. “Wy moat snein net ferlingje, dan ha wy in noch grutter probleam.”

Versterkingen

Met het oog op het komend seizoen heeft THOR de eerste versterkingen al binnen. Van Jubbega komen aanvaller Jacco de Jong en doelman Geale Couperus over. Jeensma is blij met de nieuwkomers. De Jong is volgens de trainer een goede en ervaren voetballer en met de komst van Couperus is het keepersprobleem van THOR opgelost. De 45-jarige Ernst Pieter Bantema, tevens voorzitter van de club, stond uit nood onder de lat en kan nu een stapje terug doen.

Meer SA!

Afbeelding
Herfst in de zomer Column 8 minuten geleden
Afbeelding
Johannes Veenema wol wat delsette mei De Gordyk Sport 14 minuten geleden
Afbeelding
Opsterland start met PeuterPlus Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 4 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws gisteren
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur gisteren