Het zaterdagteam van De Sweach stopt na dit seizoen.
Het zaterdagteam van De Sweach stopt na dit seizoen. Siebe Kuipers

Zaterdagvoetbal De Sweach stopt

Sport

BEETSTERZWAAG De zaterdagtak van voetbalvereniging De Sweach houdt op te bestaan. De zaterdagvoetballers maakten dit seizoen, na een jaar niet op prestatief niveau gespeeld te hebben, een onverwachte comeback in de vijfde klasse C. Nu blijkt dat voetballen op zaterdag toch niet levensvatbaar is.

Er zijn simpelweg te weinig spelers om de zaterdag-afdeling in stand te houden, vertelt voorzitter Wim Kunnen. Een aantal voetballers stopt met spelen, terwijl anderen vanwege studie of werk afhaken. Daarnaast maakt een vijftal de overstap naar het zondagteam van De Sweach.

Volgens Kunnen gaat De Sweach alles in het werk stellen om zoveel mogelijk spelers voor de voetbalvereniging te behouden. Zo wordt onder meer gekeken naar de mogelijkheden om met 7- tegen 7 voetbal te gaan spelen en een onder 23 team op te starten. “Ús oanbod moat breed genôch wêze.”

Spitich

Dat de zaterdagtak moet stoppen is volgens Kunnen: “Spitich, mar it kin net oars.” Zowel een zaterdag als een zondagtak naast elkaar in standhouden is voor De Sweach al jaren een probleem. “Yn ‘e praktyk bin it konkurrinten fan inoar. Tsien jier lyn hie de sneins it dreech, no it saterdeis.”

Kunnen weet niet wat de komst van weekendvoetbal gaat betekenen, maar het zou volgens de voorzitter goed kunnen dat De Sweach in de toekomst ook switcht naar zaterdagvoetbal. “As de leden dêr ferlet fan ha, dan sille wy dêr nei lústerje. Tiiden feroarje en dêr moat je as feriening yn mei.”

Meer SA!

Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 4 uur geleden
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 5 uur geleden
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Veel vragen over handhaving van lelieteelt Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Sa! zoekt bijzondere moeders (en vaders) Nieuws 5 uur geleden
Met stoffen uit de buurt kon het team 300 meter vlaggenlijn maken.
Ruim 1100 vlaggetjes verbinden buurt op Koningsdag Nieuws 5 uur geleden
Trainer Joop Gall begrijpt weinig meer van de ontstane situatie bij Jubbega en ziet weinig kans om het seizoen op een sportief correcte manier af te maken.
Volop vraagtekens over positie Jubbega Sport 23 apr, 13:28
Tet en Ben Leenman waren maandag zestig jaar getrouwd.
Tet zag ineens een leuke keeper Nieuws 23 apr, 12:10