Het zaterdagteam van De Sweach stopt na dit seizoen.
Het zaterdagteam van De Sweach stopt na dit seizoen. Siebe Kuipers

Zaterdagvoetbal De Sweach stopt

Sport

BEETSTERZWAAG De zaterdagtak van voetbalvereniging De Sweach houdt op te bestaan. De zaterdagvoetballers maakten dit seizoen, na een jaar niet op prestatief niveau gespeeld te hebben, een onverwachte comeback in de vijfde klasse C. Nu blijkt dat voetballen op zaterdag toch niet levensvatbaar is.

Er zijn simpelweg te weinig spelers om de zaterdag-afdeling in stand te houden, vertelt voorzitter Wim Kunnen. Een aantal voetballers stopt met spelen, terwijl anderen vanwege studie of werk afhaken. Daarnaast maakt een vijftal de overstap naar het zondagteam van De Sweach.

Volgens Kunnen gaat De Sweach alles in het werk stellen om zoveel mogelijk spelers voor de voetbalvereniging te behouden. Zo wordt onder meer gekeken naar de mogelijkheden om met 7- tegen 7 voetbal te gaan spelen en een onder 23 team op te starten. “Ús oanbod moat breed genôch wêze.”

Spitich

Dat de zaterdagtak moet stoppen is volgens Kunnen: “Spitich, mar it kin net oars.” Zowel een zaterdag als een zondagtak naast elkaar in standhouden is voor De Sweach al jaren een probleem. “Yn ‘e praktyk bin it konkurrinten fan inoar. Tsien jier lyn hie de sneins it dreech, no it saterdeis.”

Kunnen weet niet wat de komst van weekendvoetbal gaat betekenen, maar het zou volgens de voorzitter goed kunnen dat De Sweach in de toekomst ook switcht naar zaterdagvoetbal. “As de leden dêr ferlet fan ha, dan sille wy dêr nei lústerje. Tiiden feroarje en dêr moat je as feriening yn mei.”

Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 13 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 18 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36