Wispolia werd zondag dankzij een 1-4 zege op Houtigehage kampioen van de vijfde klasse A
Wispolia werd zondag dankzij een 1-4 zege op Houtigehage kampioen van de vijfde klasse A Berend Drent

Wispolia pakt op slotdag titel in 5A (update)

Sport

Een week geleden zaten de Terwispelers nog in zak en as na de 0-3 thuisnederlaag tegen Langezwaag. Door die nederlaag kwam Langezwaag in punten en qua doelsaldo langszij en werd de beslissing uitgesteld tot de laatste speeldag van het seizoen. Wispolia hield in en tegen Houtigehage de zenuwen in bedwang en won dankzij treffers van Willem Ter Schuur, Jelte Post (penalty), Jan Sietse de Boer en een eigen doelpunt met 1-4.

Omdat Langezwaag op eigen veld verloor van Blauwhuis, ging de titel naar Wispolia. Daarmee leverde de formatie van trainer Guido Pen een unieke prestatie, want Wispolia slaagde er nog nooit eerder in promotie naar de vierde klasse af te dwingen.


Wispolia viert de titel in 5A. - BD-Fotografie

Trainer Guido Pen was na afloop van het kampioensduel uiteraard een gelukkig man. “Er waren diverse scenario’s mogelijk, maar het pakte vandaag goed uit. Uiteindelijk hebben we het op eigen kracht geflikt. De jongens zijn dolblij, zeker na vorige week. We hebben afgelopen week als groep de koppen bijeengestoken en er stond vandaag een ander Wispolia.”

De opdracht die Pen zijn elftal had meegegeven was zoveel mogelijk scoren. Wispolia kwam al vlot op een 0-2 voorsprong, maar incasseerde daarna wel een tegentreffer. Daar schrok de ploeg wakker van, aldus Pen. “Vervolgens werd een speler van Houtigehage uit het veld gestuurd. Dat speelde ons letterlijk en figuurlijk in de kaart. Met ons goede positiespel konden we het initiatief pakken en houden.”

Het werd uiteindelijk 1-4, maar gezien de kansen was een hogere uitslag mogelijk geweest. “Maar dit was ruim voldoende omdat Blauwhuis zijn sportieve plicht deed tegen Langezwaag en met 1-2 won.” Pen keek terug op een mooi seizoen dat Wispolia de titel en promotie opleverde. Volgend seizoen debuteren de Terwispelers in de vierde klasse. “Een mijlpaal voor de vereniging, geweldig toch?

Waar vorige week bier werd gedronken om de nare smaak van de nederlaag weg te spoelen, smaakten de goudgele rakkers zondag een stuk beter, aldus Pen. “We zitten hier nu nog gezellig in de kantine van Houtigehage, maar gaan zo naar Terwispel., In het dorpshuis gaan we er met zijn allen een mooi feestje van maken.”


Trainer Guido Pen glundert na het behalen van de titel. - BD-Fotografie

Meer SA!

Afbeelding
NoSa!: Melissa van der Voort over de combi klassiek en hafabra NoSa 4 uur geleden
Afbeelding
Avond-4-daagse in Bakkeveen Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Sieraden van Janny Klein bij Galerie Mildam Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Wat neem ik mee op vakantie? Ondernemen 23 uur geleden
Afbeelding
THOR gehavend de nacompetitie in Sport 2 jun., 16:00
Afbeelding
Kijk nu: de nieuwe NoSa! (video) NoSa 2 jun., 15:47
Afbeelding
Deel je selfie met Jochem met Sa! Cultuur 2 jun., 15:20
Afbeelding
Echo's en Sporen van een Lesbisch Archief Cultuur 2 jun., 15:19