Vreugde bij Langezwaag na de zege op Wispolia
Vreugde bij Langezwaag na de zege op Wispolia BD-Fotografie

Langezwaag breekt titelstrijd open

Sport

TERWISPEL Langezwaag heeft de titelstrijd in 5A weer helemaal opengebroken door de topper tegen Wispolia met 0-3 te winnen. Met nog één speelronde voor de boeg gaan Langezwaag en Wispolia met evenveel punten aan de leiding. Ook Blauwhuis, volgende week de opponent van Langezwaag, maakt nog kans op het kampioenschap.

De teleurstelling bij thuisclub Wispolia was uiteraard groot na de 0-3 nederlaag. De verliezende trainer Guido Pen vond echter dat de zege voor Langezwaag verdiend was. “De aanvallende kwaliteiten van Langezwaag hebben vandaag het verschil gemaakt,” liet Pen na afloop weten. Na de 0-1 van de gasten moest Wispolia risico nemen en daar maakten de gasten dankbaar gebruik van.


Wispolia treurt na de nederlaag in de Opsterlandse derby. Zittend uiterst rechts trainer Guido Pen - BD-Fotografie

Pen baalde wel van de 0-3, die volgens hem nooit goedgekeurd had mogen worden. “Dat was een dwaling van de scheidsrechter, maar goed wij hebben onze kansen wel gehad, maar niet benut.” De trainer kon zijn elftal niets verwijten. “De jongens hebben hard gewerkt, maar, zeker in de tweede helft, was Langezwaag de betere ploeg. Dat heb je te accepteren, zo werkt het in voetbal.”

Door de nederlaag raakte Wispolia de koppositie kwijt. Een kampioenschap of promotie via de nacompetitie is volgens Pen nog altijd mogelijk. Drie ploegen, naast Wispolia en Langezwaag strijdt ook Blauwhuis nog mee om de titel, gaan nu op de laatste speeldag uitmaken wie zich kampioen mag noemen. “We zullen zien wie over stalen zenuwen beschikt, want reken maar dat er spanning op staat volgende week.”

Bij Langezwaag was het uiteraard feest na de winst in de Opsterlandse topper. Trainer André van der Veen had gezien dat zijn elftal het voor rust, mede door het snelle uitvallen van Dennis Hakze moeilijk had, maar in de tweede helft, na het inbrengen Wout Nuwolt, Klaas Hoen en Jort Eekhof, beter was.


Wout Nijholt (14) scoort voor Langezwaag, de invaller was tweemaal trefzeker. - BD-Fotografie

Wout Nijholt maakte de 0-1 en de 0-2 waarna topscorer Bjorn Claus op discutabele wijze de 0-3 binnen wist te werken. “Dêr siet in luchtje oan,” bekent Van der Veen. De trainer had zijn spelers in de rust voorgehouden er vol voor te gaan en dat pakte goed uit. “Wy moasten mei yn harren fechtfuotbal en dat ha wy dien. Wy ha fertsjinne wûn en moat it no thús tsjin Blauhús ôfmeitsje.”

Dat drie clubs op de laatste speeldag nog in de running zijn voor de titel is prachtig, aldus Van der Veen die met zijn elftal zelf af moet rekenen met medetitelkandidaat Blauwhuis. Wispolia gaat op bezoek bij Houtigehage. Als de ploegen gelijk eindigen dan wordt het doelsaldo bepalend. Als ook dit gelijk is, volgt een beslissingsduel tussen de beide overgebleven titelkandidaten.

Meer SA!

Afbeelding
Kunsthuis SYB: Fries dada-erfgoed Cultuur 1 uur geleden
Klaas en Engbert Frieswijk bij de Amerikaanse Greyhound.
'Dizze bus hat fan Boney M. west' Nieuws 3 uur geleden
Joop Gall en de spelers van Jubbega willen het seizoen afmaken en gaan daarmee in tegen het bestuur van de voetbalvereniging
Trainer en spelers Jubbega willen seizoen afmaken Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Opsterland handhaaft verbod lelieteelt Nieuws 4 uur geleden
Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 18 apr, 12:39
Rudy Van Den Broeck en Marijke Dierick van Appels Korfbalclub vermaakten zich prima in Jubbega.
Belgische korfballers genieten in Jubbega Sport 18 apr, 12:25
Christiaan Schipper
AI in hypotheekadvies: samen sterker Column 18 apr, 11:19
Afbeelding
Sonsorloop jeugdspelers bij Heerenveen Sport 18 apr, 09:02