Thymo de Vries was bij Jubbega de grote man met drie treffers tegen SVBO.
Thymo de Vries was bij Jubbega de grote man met drie treffers tegen SVBO. Archieffoto: Sietse de Boer

Thymo de Vries grote man bij Jubbega

Sport

GORREDIJK Als gevolg van de sneeuwval was er dit weekend een beperkt voetbalprogramma. Op zaterdag kwam geen enkele regioclub in actie. Op zondag pakte Jubbega drie punten op bezoek bij SVBO. Oerterp hield een puntje over aan het bezoek aan Oosterlittens en Tijnje ging met 4-3 ten onder in en tegen Harlingen.

Bij Jubbega is de ergste blessurenood achter de rug en dat is te merken in de prestaties. Jubbega won zondag voor de tweede maal op rij. Op bezoek bij SVBO uit Barger-Oosterveld werd het 0-3 voor de roodwitten. Grote man bij de Jubbegasters was Thymo de Vries, die de complete productie voor zijn rekening nam. Schotanus eerde de man van de wedstrijd met een publiekswissel.

Thymo de Vries scoorde volgens Schotanus op fraaie wijze de 0-1 en stond bij de overige treffers op de juiste plek om het karwei af te maken. “Thymo hie noch net faak skoart, mar kin it wol en dat hat hy hjoed sjen litten. Dêrmei hat er sawol himsels as de ploech in tsjinst bewezen.” De zege was volgens Schotanus verdiend. “Seker op basis fan de kânsen.”

Jubbega heeft volgens de trainer nog twee of drie overwinningen nodig om zeker te zijn van klasse behoud. Schotanus heeft er vertrouwen in, zeker nu hij bijna iedereen weer beschikbaar heeft. “We ha no jongens op de bank sitten dy’t ek basisspiler west ha. Dêrtroch giet it nivo daliks omheech.” En winnen is goed voor het moreel, aldus Schotanus. “It jout in oar gefoel yn it kopke.”

Oerterp

De voetballers van Oerterp hielden een punt over aan het bezoek aan Oosterlittens. Lars Boonstra zette de blauwhemden al vlot op voorsprong, maar trainer Freek Brouwer zag zijn elftal na de goede opening in het restant van de eerste helft ver terugvallen. “It waard hiel sloardich.” Na de pauze herstelde Oerterp zich enigszins, maar de gasten misten de scherpte en het geluk om de drie punten mee naar huis te kunnen nemen.

Jammerlijk puntverlies, aldus Brouwer, want koploper Dronrijp liet punten liggen tegen rode lantaarndrager MKV ’29, dat volgende week op bezoek komt in Ureterp. Brouwer baalde van het gelijke spel, maar nog meer van het uitvallen van Martijn van Roeden. De aanvaller keerde zondag na een zware knieblessure terug in de basis, maar liep al snel opnieuw een knieblessure op. “Warskynlik in meniskus, hiel sneu foar Martijn.”

Tijnje

Hekkensluiter Tijnje zorgde in 4B bijna voor een verrassing op bezoek bij koploper Harlingen. De ploeg van Robert Spoelstra verloor met 4-3, maar had in de ogen van de trainer minimaal een punt verdiend. Enkele minuten voor het einde kwam Tijnje op gelijke hoogte, maar de grensrechter van Harlingen besloot voor buitenspel te vlaggen zodat het feestje niet doorging.

Een dubieuze beslissing van de grensrechter, vond Spoelstra. Ook de scheidsrechter gaf volgens de trainer na afloop toe dat het doelpunt misschien wel onterecht was afgekeurd. Tijnje zit in de bekende hoek waar de klappen vallen en weet zich daar nog niet uit te bevrijden. Tijnje scoort te weinig volgens Spoelstra en geeft de treffers te makkelijk weg. “Mar wy jouwe net op en sille der alles oan dwaan om yn de fjirde klasse te bliuwen.”

Meer SA!

Afbeelding
Gorredijk de kluts kwijt: derde verlies op rij Sport 10 uur geleden
Jubbega miste tegen Blauw Wit '34 veel kansen.
Beter Jubbega staat met lege handen Sport 13 apr, 21:50
Afbeelding
Wat is dat nou boven Gorredijk? Nieuws 13 apr, 11:51
Martel Tromp: ‘We moeten er zondag tegen Wilper Boys vanaf de aftrap staan. Als we achter komen wordt het lastig de wedstrijd nog om te buigen.”
Bakkeveen gaat voor laatste strohalm Sport 12 apr, 16:15
Meester Marinus vertelt het verhaal van Gerke Numan.
Leerlingen De Treffer staan stil bij oorlog, bevrijding en vrede Algemeen 12 apr, 16:12
Afbeelding
De Vrieswijck fase 2 Column 12 apr, 12:45
Afbeelding
Tennisverening Gorredijk 75 jaar Sport 12 apr, 12:23
Het Fries Symfonie Orkest onder leiding van Gerhart Drijvers.
Weekendtip: Gekooide Vogels door het Fries Symfonie Orkest Cultuur 12 apr, 10:34