LDODK
LDODK Sietse de Boer

LDODK komt in Amsterdam niet in gevaar

Sport

GORREDIJK LDODK/Rinsma Modeplein zette zondagmiddag in Amsterdam de opgaande lijn voort. Blauw Wit is altijd een lastige tegenstander, maar LDODK kwam geen moment in gevaar. Resultaat: een 17-23 overwinning.

Het werd in Amsterdam een totaal andere wedstrijd dan de ontmoeting tussen beide ploegen aan het begin van het seizoen in Gorredijk, toen LDODK kansloos ten onder ging. Zondagmiddag zat LDODK direct goed in de wedstrijd. Met aanvallend een stevig tempo en een goede rebound.

Via 0-4 werd het 1-6. Het zat Blauw-Wit aanvallend niet mee, mede door de verdedigende druk van LDODK-zijde. De Amsterdammers kregen van het arbitrale duo echter volop de kans om vanaf de strafworpstip een duit in het zakje te doen. De eerste drie Blauw-Wit doelpunten waren benutte strafworpen, een vierde kans lieten ze liggen. Halverwege de eerste helft nam de verdedigende druk van de thuisclub wel toe. LDODK werd meer en meer richting einde schotklok gedrongen. Maar het lukte het hoge tempo vast te houden. En de ballen bleven uiteindelijk goed vallen.

Na een 8-12 ruststand volgde een stroeve start van de tweede helft. Desondanks lukte het LDODK uit te lopen naar 8-15. En daarmee was de wedstrijd ook wel gespeeld. De overwinning kwam in de tweede helft geen moment meer in gevaar. Blauw-Wit vond aanvallend niet de juiste oplossing en kon tegen LDODK geen vuist maken. De ploeg van Gerald Aukes scoorde gestaag door. In het tweede deel van de tweede helft kregen ook Marvin Pipers, Femke Faber junior en Pieter Christiaan van der Woude speelminuten.

De 17-23 eindstand spreekt boekdelen. LDODK blijft door de overwinning op de vierde plek. Volgende week zaterdag wacht opnieuw een uitwedstrijd, dan in Capelle aan den IJssel tegen KCC.

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland plaatst kraamverblijven voor vleermuizen Nieuws 6 uur geleden
Ecologen moeten continu bijleren. Zoals hier tijdens een cursus diersporen.
John Melis: 'Geef de vleermuizen nooit de schuld' Nieuws 6 uur geleden
Wethouder Durk Durksz verruilt in Beetsterzwaag tegels voor beplanting.
'Wippe jo ek mei foar mear grien?' Nieuws 6 uur geleden
Jan Falkena geeft ook cursussen eendenkorfvlechten.
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 24 apr, 11:27
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 24 apr, 11:26