LDODK wint overtuigend van naaste concurrent KZ
LDODK wint overtuigend van naaste concurrent KZ Sietse de Boer

LDODK overtuigt tegen naaste concurrent KZ

Sport

GORREDIJK In een eindelijk weer eens bomvolle én sfeervolle sporthal Kortezwaag was een overtuigend LDODK/Rinsma Modeplein zondag vanaf het beginsignaal de bovenliggende partij tegen KZ/Thermo4U. Een winst met duidelijke cijfers: 28-19. En dat was geenszins geflatteerd.

Na twee tegenvallende en puntloze wedstrijden tegen Fortuna en DVO herpakte LDODK zich tegen de derde concurrent om een plekje bij de laatste vier. “We wisten natuurlijk dat deze wedstrijd wel eens een cruciale zou kunnen zijn. Verlies je, dan is het gat met de top vier meteen drie punten.”

André Zwart was na afloop een tevreden mens. “Verschil met de vorige wedstrijden was toch dat we ons aan de gemaakte afspraken hebben gehouden. Het strijdplan was verdedigend vooral gericht op het niet weggeven van de ruimte voor de tweede kans na het eerste schot, aan met name de gevaarlijke dames van KZ. Vooral rond de korfzone. We wilden ze voorin in de één tegen één dwingen. En dat lukte heel goed.”

Belangrijke pion in dat verdedigende spel was met name Esmee van Veen. Zij stond geposteerd tegenover de gevaarlijke Anouk Haars. De lange Haars kreeg geen millimeter ruimte van Van Veen. En daarmee werd een gevaarlijke angel uit het spel van KZ gehaald.

“Maar ook aanvallend hebben we ons aan de afspraken gehouden. Vorige week zochten we lang niet altijd de goede mensen. Maar vandaag namen we daar met langere aanvallen veel meer tijd voor. En dan zie je ook dat eigenlijk iedereen op een gegeven moment wel in een situatie terecht komt dat hij of zij de goede kans kan nemen. Voor rust had volgens mij iedereen al gescoord.”

Vanaf het begin nam LDODK de leiding en stond die nooit meer af. Gedurende de eerste helft groeide deze gestaag naar 16-10 bij rust. Met name Julian Frieswijk en Harjan Visscher waren voor rust met elk vier treffers op dreef.

En ook na rust bleef LDODK in de focus en liet zich niet verleiden tot onzinnige frivoliteiten. Vrij gemakkelijk liep de thuisploeg in iets meer dan vijf minuten uit naar 20-11. En daarmee was de wedstrijd al gespeeld. KZ slaagde er geen moment in om in haar eigen spel te komen.

In de slotfase beantwoorde coach Gerald Aukes eindelijk het al wekenlang terugkerende verzoek van supportersvereniging Groen Kabaal en liet Hessel Waninge zijn debuut maken op het hoogste niveau. Waninge, kind van de club, taxeerde dat op waarde en bekroonde zijn debuut direct met een door Groen Kabaal luid bejubelde treffer.

André Zwart kon daar wel om lachen. “Ach, het is sowieso leuk om weer in zo’n volle zaal te spelen. Dat geeft toch extra energie aan de ploeg. Zo wil ik elke week wel spelen.” Maar Zwart kijkt inmiddels ook al weer naar de volgende wedstrijd. “Dan weer tegen Blauw Wit uit Amsterdam. Daar hebben we nog wat goed te maken.”


Hessel Waninge beloonde zijn debuut in de Korfbal League met een doelpunt

Meer SA!

Afbeelding
Nieuwe gemalen bij Terwispel en Gorredijk Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Smullen van gratis pannenkoeken Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Oproep: aandacht voor Indië-weigeraars en onderduikgevers Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Nipte zege Wispolia op hekkensluiter Sport 19 mrt., 19:44
Afbeelding
Staartclubs Blue Boys en Tijnje roeren zich Sport 19 mrt., 18:12
Afbeelding
LDODK plaatst zich voor play-offs Sport 19 mrt., 08:49
Afbeelding
Dekker is ook zonder WR tevreden Sport 18 mrt., 18:11
Afbeelding
Weekendtip: Sjonge Jonge in Witte Kerk Cultuur 18 mrt., 09:18