Afbeelding
Sietse de Boer

LDODK verliest opnieuw van naaste concurrent

Sport

GORREDIJK Voor de tweede week op rij lukte het LDODK/Rinsma Modeplein niet om te winnen van een naaste concurrent voor een plekje bij de beste vier. Zaterdag werd in Bennekom met 22-20 verloren van DVO/Transus.

Het zag er halverwege de wedstrijd nog zo rooskleurig uit voor LDODK. Na een gelijk opgaande strijd wist een overtuigend LDODK vlak voor rust een klein gaatje te slaan: 11-14. DVO had erg veel moeite met het beteugelen van de aanvalskracht van LDODK, dat haar opstelling behoorlijk had omgegooid, in vergelijking met de voorgaande wedstrijden.

In het eerste aanvalsvak lag de aanvallende focus op het damesduo Femke Faber en Marjolijn Kroon, die ondanks een opgelopen enkelblessure vorige week, toch in de basis kon starten. Daarbij ondersteund door Julian Frieswijk en André Zwart. In het andere vak waren Harjan Visscher en Ran Faber de aanvallende speerpunten. Met Marlou Kuiper en Esmee van Veen in een meer dienende rol.

En die combinatie pakte in de eerste helft goed uit. Vooral Femke Faber bleek voor rust met maar liefst zes treffers niet af te stoppen. Daar kwam bij dat Kuipers en Van Veen verdedigend een puike prestatie neerzetten met het beteugelen van de gevaarlijke en bijzonder snelle Daniëlle Boadi en Barbara Brouwer.

Na rust was echter alles anders. Breekpunt was een gemiste strafworp van de vlak voor rust ingebrachte Marvin Piepers. Geen 11-15 dus, maar 12-14 omdat DVO in de daaropvolgende aanval de aansluitingstreffer maakte. Daarna speelde DVO-coach Richard van Vloten zijn belangrijkste troefkaart uit door Gertjan Meerkerk in te brengen. Hij bleek zowel door Ran Faber als door Harjan Visscher niet af te stoppen.

Meerkerk bracht DVO weer langszij: 15-15. En bij 16-16 draaide hij met twee treffers binnen een minuut voor het eerst de rollen om. Nu moest LDODK in de achtervolging, maar het lukte niet om onder de DVO-druk uit te komen.

En de kansen die zich wel voordeden werden niet afgemaakt. Alleen Marlou Kuiper onderscheidde zich in deze fase aanvallend. En toen Meerkerk bij een 18-18 stand met twee treffers op rij DVO opnieuw aan een voorsprong hielp, was het verzet definitief gebroken.

LDODK rest het likken van de wonden en de voorbereiding op de derde wedstrijd op rij tegen een concurrent voor de top vier: zondag 5 februari (16.00 uur) in sporthal Kortezwaag tegen KZ/Thermo4U.

Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 12 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 17 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36