De Sweach won zaterdag met 2-0 van VVT.
De Sweach won zaterdag met 2-0 van VVT. Sietse de Boer

Verdiende zege de Sweach op VVT

Sport

BEETSTERZWAAG – De zaterdagvoetballers van de Sweach zijn goed uit de winterstop gekomen. Het thuisduel tegen VVT uit Twijzel leverde een 2-0 overwinning op. De zege kwam pas in de slotfase tot stand, maar was volgens trainer Sjoerd Klaarbergen verdiend. “We wiene de bettere ploech.”

Het was zaterdag even wennen op sportpark De Boskfinnen, want de laatste keer dat De Sweach in actie kwam was op 10 december vorig jaar. “En we ha ek net oefene, dan falt it net ta om fuortendaliks de tried wer op te pakken.” Dat was te merken aan het vertoonde spel, want vooral voor rust was er van goed voetbal amper sprake.

De thuisclub kreeg een paar schietkansen. Tom Mulder zijn inzet ging net voorlangs en Mika de Vries zijn schot eindigde op de lat. De gasten stelden daar niets tegenover. Verdedigend had de Sweach de zaken op orde. Na rust veranderde het wedstrijdbeeld. De thuisclub kwam feller voor de dag en dwong een veldoverwicht af.

 Sietse de Boer

Het enige wat ontbrak waren kansen. De Sweach wist lange tijd geen openingen te forceren en VVT kwam niet verder dan een knal van afstand die een simpele prooi was voor doelman Sander Blaakmeer. Met minder dan tien minuten op de klok wist de thuisclub via Tom Mulder toch de score te openen.

Mulder werd aangespeeld in de zestien, stuitte in eerste instantie op de doelman van VVT, maar schoot vervolgens de rebound beheerst binnen, 1-0. Enkele minuten later deelde Abdulkafi Khatib de genadeklap uit. Hij reageerde attent op een door de doelman weggegeven rebound. In de resterende minuten kwam de Sweachster zege geen moment meer in gevaar.

Trainer Sjoerd Klaarbergen was in zijn nopjes met de zege. Het is volgens de trainer altijd afwachten hoe een elftal uit de winterstop komt, dus is beginnen met een zege meegenomen. “We kinne wol better, dat wol, mar VVT moast ek wenne koe ik wol sjen.” Klaarbergen was blij met de getoonde inzet van zijn elftal. “Dêr mankearde it net oan.”

Volgende week wacht het uitduel tegen ONB. De openingswedstrijd van het seizoen werd met 2-5 verloren van de Drachtsters. Klaarbergen hoopt dat zijn elftal komend weekend beter partij kan geven. “Tanksij dizze oerwinning hekje we oan by de subtop. We ha de lêste fjouwer wedstryden wûn. As we dit folhâlde dogge we moai mei.”

- Sietse de Boer

Meer SA!

Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 3 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Appeldag en streekmarkt Tropische Kas Cultuur 3 okt., 09:08
Afbeelding
Wrotters pakken eerste winst Sport 2 okt., 15:32
Afbeelding
Flaeijelfeest met een gouden randje Cultuur 2 okt., 14:10