LDODK
LDODK Sietse de Boer

LDODK laat zich afbluffen door Blauw-Wit

Sport

GORREDIJK LDODK/Rinsma Modeplein heeft haar eerste nederlaag van een nieuw seizoen Kenonz Korfbal League te pakken. Een kansloze nederlaag. Het Amsterdamse Blauw-Wit, dat vanaf de allereerste minuut liet zijn dat zij met een missie naar het opnieuw sfeervolle Kortezwaag was gekomen, gaf de thuisploeg geen schijn van kans: 21-29.

De gelijkenissen met het optreden van het Nederlands voetbalteam tegen Ecuador tijdens het WK voetbal in Qatar waren treffend. Een slap spelend LDODK liet zich vanaf het begin op alle fronten de kaas van het brood eten. Maar waar het Nederlands team er nog een puntje uit wist te slepen, kwam LDODK nooit in de buurt van ook maar enig resultaat.

De Mokumers gaven, onder leiding van Mike van der Reep, vanaf het begin vol gas. Ran Faber, zijn directe tegenstander, gaf Van der Reep veel te veel ruimte waardoor Blauw-Wit al na een minuut of zeven riant leidde met 2-6.

Faber trok na afloop ook het boetekleed aan. “We hebben in het begin veel te matig verdedigd. En daardoor lieten we ze eigenlijk in de flow komen.” Op een gegeven moment tikte Blauw-Wit een schotpercentage aan van veertig procent. LDODK, dat zonder een licht geblesseerde Marjolijn Kroon begon, kon aanvallend geen vuist maken tegen een wel heel extreem achter verdedigend Blauw-Wit. “Tja, je weet dat van te voren. En toch lukte het ons deze week niet om daar mee om te gaan,” aldus Faber, daarbij refererend naar vorige week, toen LDODK veel minder moeite had met een ook al achter verdedigend KZ.

Coach Gerald Aukes greep nog voor rust in, door Marvin Piepers in te brengen voor Faber. Van der Reep had toen echter al vijf treffers achter zijn naam, bij een stand van 7-13 in het voordeel van Blauw-Wit. Piepers viel uitstekend in. Het gevaar Van der Reep werd geneutraliseerd. Bovendien bracht Piepers, samen met de immer sleurende Julian Frieswijk de enige LDODK-ers met een ruime voldoende, gogme en strijd. En hij wist ook zelf tot scoren te komen.

Maar het gat was al geslagen. Faber schoof wel door naar het andere vak, in de plaats van de ook al weinig zichtbare Harjan Visscher. Maar dat leidde niet tot een ander wedstrijdbeeld. LDODK kwam niet meer in de buurt van de Amsterdamse vechtmachine. Mede omdat de ingevallen Piepers zelf het einde van de wedstrijd niet haalde. Na een ongelukkige botsing met scheidsrechter Voskamp, halverwege de tweede helft, moest Piepers enigszins groggy en met de nodige hechtingspleisters boven zijn linkeroog voortijdig het strijdtoneel verlaten.

Voor LDODK rest er niets anders dan de wonden te likken, her en der wat hechtinkjes en pleisters te plakken, links en rechts een paracetamolletje, uithuilen en opnieuw beginnen. Op zaterdag 3 december wacht er namelijk al weer een volgende (thuis)wedstrijd, tegen KCC deze keer (aanvang: 20.30 uur).

Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 12 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 17 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36