ODV won met 3-1 van Zwaagwesteinde
ODV won met 3-1 van Zwaagwesteinde Sietse de Boer

ODV verslaat Westereentsjes: 3-1

Sport

WIJNJEWOUDE ODV heeft zaterdag een even mooie als belangrijke zege behaald op Zwaagwesteinde. De debutant in de derde klasse B versloeg de gasten die vorig seizoen uit de tweede klas degradeerden met 3-1. Door de overwinning kruipt ODV dichter naar de middenmoot toe.

ODV en Zwaagwesteinde waren voor rust aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer op sportpark Tusken de Wâllen, beide elftallen kregen mogelijkheden om de score te openen. De eerste treffer viel na een klein half uur spelen. De snelle Senne Linstra pikte een dieptepass op maar stuitte op de doelman van de gasten. De meegelopen Joop Welfing pikte de bal op en werd voor hij kon scoren neergehaald.


Senne Linstra snelt langs een tegenstander. - Sietse de Boer

De bal ging op de stip en dat was terecht, aldus ODV-trainer Mark Peters. Welfing nam het klusje zelf op zich, stuurde de doelman naar de verkeerde hoek en schoot beheerst raak, 1-0. Dat was, hoewel ODV nog mogelijkheden kreeg, ook de ruststand. De tweede helft was amper begonnen, of het stond al 2-0. Een afgeslagen hoekschop werd door Folkert Hoekstra klaargelegd voor Frank Tuinstra, zijn uithaal verdween in de bovenhoek.

Zwaagwesteinde had vrijwel meteen een antwoord klaar. ODV kreeg een voorzet niet goed weg en het was Jorrit Hansma die raak schoot. ODV-goalie Niels van der Meer was kansloos. De gasten schakelden vervolgens over op een meer opportunistische speelwijze. ODV werd hierdoor soms in het nauw gedrongen, maar kreeg ook ruimte om te counteren.

Het duurde echter tot de laatste minuut voor de thuisclub de wedstrijd in het slot wist te gooien. De pas 18-jarige Jesse Schaafsma, die zijn thuisdebuut maakte, wist uit te breken en bediende Folkert Hoekstra op maat. De routinier wist wel raad met het buitenkansje en stelde met zijn elfde treffer van het seizoen de zege veilig.


Joop Welfing (rechts) maakte vanaf de stip de 1-0 voor ODV. - Sietse de Boer

Trainer Mark Peters was uiteraard een tevreden man. “Vorige week verloren we ongelukkig van Grootegast, dat hebben we vandaag rechtgezet. De ploeg had er duidelijk plezier in, werkte hard en durfde hoog druk te zetten. Als we deze energie wekelijks kunnen leveren, komt het goed. We kunnen het niveau van de derde klas voetballend en fysiek aan, dat hebben we laten zien tegen de top vier. We moeten wel elke week scherp zijn, want ieder foutje wordt op dit niveau afgestraft.”

Peters is blij dat zijn routiniers jonge talenten als Senne Linstra, Thijs Welving, Jesse Schaafsma en Martijn Akker aan de hand nemen. “Die jongens zijn nog maar 18 jaar maar doen het geweldig ODV kan nog veel plezier aan hen beleven.” ODV speelt voor de winterstop nog tegen Berlikum en Anjum, duels die zes punten op moeten leveren vindt de trainer. “Het is mogelijk, dan eindigen we dit jaar op negentien punten. We verdienen het ook, want we hebben onnodig punten laten liggen.”

Meer SA!

Afbeelding
LDODK overtuigt tegen naaste concurrent KZ Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Dubbel gevoel bij Jubbega na gelijkspel Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Bakkeveen wint degradatiekraker met 2-1 Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Arie Vuijk met Every Boeddha Happy in De Skâns Cultuur 5 feb, 11:41
Afbeelding
Weekendtip: middagje soul in MeJander Oldeberkoop Algemeen 5 feb, 09:00
Afbeelding
Femke Kok pakt nationale titel Nieuws 4 feb, 20:53
Afbeelding
Weekendtip: heerlijk Iers met Fling in Witte Kerk Hemrik Algemeen 4 feb, 10:50
Afbeelding
'Little chefs' De Finne koken voor bijzonder project Algemeen 4 feb, 10:34