Henk Kort stuit op Suameer-doelman Gerrit van der Leest.
Henk Kort stuit op Suameer-doelman Gerrit van der Leest. Sietse de Boer

Boornbergum blijft moeiteloos koploper

Sport

BOORNBERGUM Koploper sc Boornbergum ’80 heeft zaterdag in het thuisduel tegen Suameer geen fout gemaakt. De groenhemden versloegen het bezoekende Suameer met 3-1. Gezien het speloverwicht had de uitslag hoger uit moeten vallen, maar de thuisclub creëerde te weinig om een forse zege te kunnen boeken.

De 1-0 stond vlot op het scorebord. Al na acht minuten tikte spits Henk Kort van dichtbij de 1-0 binnen. Het vervolg bleef echter uit. Boornbergum had weinig te duchten van Suameer dat in de eerste helft geen enkele maal in de buurt van het doel van goalie Hielke Vietmeijer kwam, maar kreeg zelf ook amper kansen.

Na rust veranderde het spelbeeld aanvankelijk amper. Suameer verdedigde stug en de thuisclub bleef slordig combineren. Na een uur spelen werd Boornbergum geholpen door de doelman van de gasten, Gerrit van der Leest. Die keepte tot dat moment een prima partij, maar gaf een rebound weg bij een vrije trap van Robin van der Veen. De attent reagerende Jesse de Boer profiteerde volop door binnen te tikken.


Jorrit de Boer probeert een tegenstander te omspelen. -  Sietse de Boer

Na de 2-0 ontstond er meer ruimte en kreeg Boornbergum kansen om de score verder op te voeren. Invaller Stefan Frankes kreeg een vrije kopkans, maar mikte ver naast. Een andere invaller, Wietze Vietmeijer, schoot in kansrijke positie te gehaast en zag zijn inzet eveneens naast het doel van Suameer verdwijnen.

In de 84ste minuut viel toch de 3-0. Mark Russchen zette op het middenveld een aanval op, vond op links de mee opgekomen Jesse de Boer en was vervolgens op tijd in de zestien om diens voorzet te verzilveren. Suameer redde daarna nog de eer uit een lage voorzet die door iedereen behalve Foppe van Dellen werd gemist, 3-1. In de slotminuten stond de paal, schot Wietze Vietmeijer, nog een vierde Boornbergummer treffer in de weg.


 Centrale verdediger Joey Vermaning trekt mee ten aanval. - Sietse de Boer

Op de overwinning van Boornbergum viel niets af te dingen, vond ook trainer Bjorn Schilder. Tevreden was Schilder niet, zeker over het vertoonde spel voor rust. “Ik heb de jongens in de pauze verteld dat er een tandje bij moest. Voor rust was het niet scherp en geconcentreerd genoeg. Als je tachtig, negentig procent balbezit hebt, moet je daar meer mee doen.”

“Door eerder afstand te nemen voorkom je dat door één ongelukkig moment in de problemen kan komen”, vervolgt Schilder. “De 3-1 van Suameer valt uit het niets, als dat je bij 1-0 gebeurt, kan het nog flink moeilijk worden de winst te pakken.” Door de zege blijft Boornbergum koploper in 5C. Ook de naaste achtervolgers, ONB en Eastermar, wonnen vandaag. Die clubs komt Boornbergum de komende weken tegen. “Dan moeten we tonen of we echt om de titel mee kunnen doen,” besluit de trainer.

Meer SA!

Afbeelding
Kunsthuis SYB: Fries dada-erfgoed Cultuur 4 uur geleden
Klaas en Engbert Frieswijk bij de Amerikaanse Greyhound.
'Dizze bus hat fan Boney M. west' Nieuws 7 uur geleden
Joop Gall en de spelers van Jubbega willen het seizoen afmaken en gaan daarmee in tegen het bestuur van de voetbalvereniging
Trainer en spelers Jubbega willen seizoen afmaken Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Opsterland handhaaft verbod lelieteelt Nieuws 7 uur geleden
Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 18 apr, 12:39
Rudy Van Den Broeck en Marijke Dierick van Appels Korfbalclub vermaakten zich prima in Jubbega.
Belgische korfballers genieten in Jubbega Sport 18 apr, 12:25
Christiaan Schipper
AI in hypotheekadvies: samen sterker Column 18 apr, 11:19
Afbeelding
Sonsorloop jeugdspelers bij Heerenveen Sport 18 apr, 09:02