LDODK
LDODK Sietse de Boer

LDODK wint met gemak bij Fortuna

Sport

GORREDIJK “Nee, dit zag ik ook niet aankomen”, blikt Erwin Zwart terug op de ruime overwinning die LDODK/Rinsma Modeplein zaterdagmiddag boekte bij Fortuna. In Delft werd met 9-18 gewonnen. “We dwongen het af en waren een stuk beter.”

Wie vooraf een uitslag had voorspeld, had vast niet zo’n ruime overwinning voor LDODK op papier gezet. Hoewel het in het begin nog even gelijk op ging, moest Fortuna al snel erkennen dat LDODK zaterdag de betere partij was. Via een 4-8 ruststand, werd het 9-18.

Teamwork

Was LDODK zo goed of was Fortuna slecht? “Sowieso dwongen wij dit voor een groot deel af”, vindt Zwart. “We speelden echt als team en wilden voor elkaar werken. Dat loont.” Al benadrukt hij ook meteen dat deze uitslag niet representatief is voor hoe de krachtsverhoudingen straks in de Korfbal League zullen zijn. “Fortuna is één van de beste ploegen van het land en legt, bijvoorbeeld in trainingen, heel nadrukkelijk de focus op de zaal.”

Dat maakt de aanvoerder echter niet minder trots op de overwinning van zaterdag. “Als sportman wil je elke wedstrijd winnen, ook op het veld.” Dat lukte LDODK volgens Zwart vooral door verdedigend goed druk te zetten en Fortuna naar de buitenkant te dwingen en duels te winnen. “En aanvallend speelden we lange aanvallen, waren we geduldig en namen we de echt goede kansen.” Die kansen kwamen met name te liggen bij de dames van LDODK, van wie Marjolijn Kroon de meeste benutte: ze maakte 6 van de 11 damesdoelpunten.

Experimenteren

Na deze overwinning wachten de komende weken wedstrijden tegen de ploegen uit de onderste regionen van de Ereklasse A: Blauw-Wit en TOP. “Daar moeten we niet te makkelijk over denken, zo is een uitwedstrijd bij Blauw-Wit altijd lastig”, zegt Zwart. “En we winnen wel ruim van Fortuna, maar op het veld komen ook veel andere wetten kijken. Ploegen zijn aan het experimenteren en het spel is anders. Een grote uitslag als deze komt daarom iets sneller voorbij.”

Ook LDODK zal de komende wedstrijden gebruiken om meer te experimenteren. “Tegen Fortuna waren er al wat wisselingen in de vakken en dat zal de komende wedstrijden ook gebeuren. En ons afrondingspercentage mag ook nog wel wat omhoog.”


Meer SA!

Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 6 uur geleden
Rudy Van Den Broeck en Marijke Dierick van Appels Korfbalclub vermaakten zich prima in Jubbega.
Belgische korfballers genieten in Jubbega Sport 6 uur geleden
Christiaan Schipper
AI in hypotheekadvies: samen sterker Column 7 uur geleden
Afbeelding
Sonsorloop jeugdspelers bij Heerenveen Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Fries Fondsen Forum in Gorredijk Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe speeltuin in Katlijk geopend Nieuws 9 uur geleden
Joop Gall was zaterdag voor de laatste keer als trainer actief voor Jubbega.
Jubbega uit competitie: 'Binne der net grutsk op' Sport gisteren
Jubbega speelde afgelopen weekend tegen Blauw Wit '34 de laatste wedstrijd van het seizoen
Jubbega trekt eerste elftal terug en degradeert Sport 17 apr, 12:20