Afbeelding
Foto: Trotr Media

Opnieuw succes voor Graal de Busset

Sport

LIPPENHUIZEN Volgende week wordt ‘gepensioneerd’ paardentrainer Aonne de Wrede 71 jaar. Dat weerhoudt hem er niet van om nog iedere dag met de paarden in de weer te zijn. Donderdag boekte hij weer een groot succes in Frankrijk. Op de baan van Vichy was Aonne’s paard Graal de Busset wederom de beste.

Eigenaren Erik Veenstra en broers Hendrik en Marthijs Roorda zijn maar wat blij dat De Wrede nog niets van een pensioen wil weten. De oude trainer krijgt het keer op keer voor mekaar om afschreven paarden weer aan het winnen te krijgen. Voor Stâl Boppeslach uit Lippenhuizen, dat koerst voor het goede doel, doet De Wrede het onbezoldigd. Hij liet het paard Fado al zeven keer winnen, het leverde in anderhalf jaar tijd al 30.000 euro op.

Graal de Busset, volgens De Wrede een klasbak in wording, won donderdag in Frankrijk de sprintkoers – waarin 22.000 euro aan prijzengeld te verdienen was – op de baan van het mondaine Vichy. Waar in Nederland John Dekker de paarden rijdt is in Frankrijk Leo Abrivard de man die het moet doen. En die bewees uitermate koelbloedig te zijn in de race over 1.600 meter. Voor Graal was het alweer zijn tweede overwinning in amper zes weken tijd.

Meer SA!

Afbeelding
Volop goals bij zondagamateurs Sport 2 okt, 17:44
Afbeelding
Punt Read Swart in eerste thuisduel Sport 2 okt, 17:31
Afbeelding
Tialda Hoogeveen nije Berneboeke-ambassadeur Cultuur 2 okt, 16:23
Afbeelding
Aldi wil procedure Gorredijk versnellen Ondernemen 2 okt, 12:34
Afbeelding
Makkie voor LDODK tegen TOP Sport 2 okt, 10:13
Afbeelding
De Moskoupleats is weer bewoond Nieuws 2 okt, 10:07
Afbeelding
Griet en Piter in De Skâns Cultuur 1 okt, 12:22
Afbeelding
Groot baggerproject rond Jubbega Nieuws 1 okt, 11:49