Afbeelding
Jenna Spelten

Jeugdteam LDODK ook op veld Nederlands Kampioen

Sport

GORREDIJK LDODK/Rinsma Modeplein C1 heeft na de zaaltitel ook het Nederlands Kampioenschap op het veld binnengehaald. In Driebergen werd met ruime cijfers gewonnen van PKC C1: 15-6.

Eigenlijk was LDODK de hele wedstrijd de betere ploeg, maar lukte het in de eerste helft niet om het overwicht in doelpunten uit te drukken. Kansen waren er genoeg, maar tot 4-4 gingen beide ploegen gelijk op. Daarna pakte LDODK de eerste twee punten voorsprong: 6-4. Op 6-5 miste LDODK een strafworp, al de tweede in de wedstrijd. Net voor de pauze bepaalde Josse Scheenstra de ruststand op 8-5.

In de tweede helft was de wedstrijd vrij snel gespeeld. LDODK liep uit naar 12-5. Het lukte PKC niet om een oplossing te vinden om de afstand kleiner te maken. Uiteindelijk zou PKC in de tweede helft maar één keer scoren (12-6). Daarna liep LDODK verder uit naar een 15-6 eindstand.

Twee nationale titels in één seizoen is een bijzondere prestatie, zo klonk in Driebergen ook overal rond het veld.

LDODK/RInsma Modeplein D1 speelde zaterdag een eindtoernooi om de Nederlandse titel. LDODK werd na drie nederlagen en een winstpartij uiteindelijk zesde van de acht deelnemende ploegen.

LDODK/Rinsma Modeplein B1 strandde in de strijd om de nationale titel een week eerder in Harderwijk in de halve finale.

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland plaatst kraamverblijven voor vleermuizen Nieuws 16 uur geleden
Ecologen moeten continu bijleren. Zoals hier tijdens een cursus diersporen.
John Melis: 'Geef de vleermuizen nooit de schuld' Nieuws 16 uur geleden
Wethouder Durk Durksz verruilt in Beetsterzwaag tegels voor beplanting.
'Wippe jo ek mei foar mear grien?' Nieuws 16 uur geleden
Jan Falkena geeft ook cursussen eendenkorfvlechten.
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 24 apr, 11:27
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 24 apr, 11:26