Afbeelding

Zilver voor dames Ritmische Gymnastiek Stânfries

Sport

GORREDIJK Zondag 26 juni was in Ahoy Rotterdam de grote finale voor de senioren ritmisch gymnastiek. GV Stânfries was vertegenwoordigd met twee damesgroepen die allebei een knots- en een hoepeloefening lieten zien.

Stânfries 2 beet het spits af. Deze dames waren voor het eerst dit seizoen compleet als groep. Lianne Glazema, Tessa Grijze, Minke Lyklema, Sanna Postma en Mette Tamminga lieten onder leiding van Ilja Rozenberg twee aardige oefeningen zien. Doordat ze steeds in wisselende samenstellingen trainden, miste de stabiliteit enigszins. Een mooi uitdaging voor het volgende wedstrijdseizoen.

Stânfries 1 bestaande uit Rianne de Jong, Marijke Meesters, Ilja Rozenberg, Femke Vleeshouwer, Froukje Vleeshouwer en Monique van der Werf, eindigde het hele seizoen in de middenmoot. Deze dames onder leiding van Trijntje de Vries werden geplaagd door een blessure van Ilja. Gelukkig kon ze langs de lijn wel een coachende rol vervullen. Dit resulteerde in Ahoy in een fantastisch uitgevoerde knotsoefening. Tijdens de prijsuitreiking kwam het als een aangename verrassing dat ze net boven de nummer drie bleven en dus welverdiend tweede werden.

Bij de hoepeloefening koos het team ervoor om te gaan voor de ‘flow’ van de oefening en grote risico’s te vermijden. Helaas lieten ze toch nog een paar steekjes vallen en ze vielen dan ook niet in de prijzen met deze oefening.

Na een lange tijd géén wedstrijden te hebben gehad, draaiden de dames uiteindelijk toch een mooi wedstrijdseizoen. De dames maken zich op voor de uitvoering van GV Stânfries op 8 oktober in de Skâns. Hier zijn alle ritmische oefeningen van deze dames te bewonderen.

Meer SA!

Afbeelding
Libbe Jonkman denkt anders dan anderen Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Volgende week start het bosonderhoud in Olterterp Algemeen 9 aug, 18:00
Afbeelding
Vakantietip: Uitgesteld Geluk in De Hartstún Algemeen 9 aug, 10:00
Afbeelding
Expositie IIsbaan yn ‘e maaitiid Algemeen 9 aug, 09:16
Afbeelding
Zomertoernooi Mahjongclub Gorredijk Algemeen 8 aug, 18:00
Afbeelding
Een en al energie in It Damshûs Algemeen 8 aug, 10:30
Afbeelding
Weekendtip: slotakkoord Droom Duo’s Algemeen 6 aug, 10:57
Afbeelding
Debuut voor kaatsers bij Freule Algemeen 5 aug, 10:11