Mark Prinsen als eerste over de finish in Gorredijk
Mark Prinsen als eerste over de finish in Gorredijk Sietse de Boer

Mark Prinsen wint in Gorredijk

Sport

GORREDIJK Mark Prinsen uit Heerenveen sprintte zondagmiddag naar de winst in de Wielerronde van Gorredijk. De renner van Houttec Cycling Team deed daarmee zijn in Gorredijk gevestigde hoofdsponsor een groot plezier.

De organisatie van de Wielerronde was van te voren enthousiast over het grote aantal inschrijvingen. Er stonden 114 namen op papier. Toch was het peloton dat in de Hoofdstraat van start ging een stuk kleiner. Tientallen renners verschenen toch niet aan de start. Tot teleurstelling van diezelfde organisatie.


Bjorn Bakker en Mark Prinsen 

De koers kreeg uiteindelijk een kopgroep van twaalf renners die met razende vaart over de klinkers van Gorredijk raasde en de rest van het peloton uiteindelijk inhaalde. In de kopgroep drie renners van het Houttec Cycling Team: Mark Prinsen, Klaas Poortinga en Henk Bos. Ook Bjorn Bakker was van de partij. De in Wijnjewoude opgegroeide renner was in 2019 de laatste winnaar in Gorredijk en wilde die prestatie graag herhalen. In de sprint kwam hij uiteindelijk duidelijk tekort. Bakker finishte als tweede.

Diverse renners, waaronder Bakker, hadden geprobeerd die eindsprint van twaalf te voorkomen. In de laatste rondes waren er meerdere vergeefse demarrages. Prinsen sloeg als tweede de scherpe bocht vanaf de Brouwerswal de Hoofdstraat in en won de sprint overtuigend. De derde plek op het podium was voor Tijmen Snel uit Leiden.



Meer SA!

Afbeelding
Weekendtip: Keltyske Jûn met doedelzakken Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Lentemarkt in atelier De Weefplaats Cultuur 14 uur geleden
Clubtopscorer Matthijs Velkers (midden)  hoopt weer fit te zijn voor de nacompetitie.
Mildam werkt aan vorm voor nacompetitie Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Kunsthuis SYB: Fries dada-erfgoed Cultuur 21 uur geleden
Klaas en Engbert Frieswijk bij de Amerikaanse Greyhound.
'Dizze bus hat fan Boney M. west' Nieuws 23 uur geleden
Joop Gall en de spelers van Jubbega willen het seizoen afmaken en gaan daarmee in tegen het bestuur van de voetbalvereniging
Trainer en spelers Jubbega willen seizoen afmaken Sport gisteren
Afbeelding
Opsterland handhaaft verbod lelieteelt Nieuws gisteren
Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 18 apr, 12:39