Mark Prinsen als eerste over de finish in Gorredijk
Mark Prinsen als eerste over de finish in Gorredijk Sietse de Boer

Mark Prinsen wint in Gorredijk

Sport

GORREDIJK Mark Prinsen uit Heerenveen sprintte zondagmiddag naar de winst in de Wielerronde van Gorredijk. De renner van Houttec Cycling Team deed daarmee zijn in Gorredijk gevestigde hoofdsponsor een groot plezier.

De organisatie van de Wielerronde was van te voren enthousiast over het grote aantal inschrijvingen. Er stonden 114 namen op papier. Toch was het peloton dat in de Hoofdstraat van start ging een stuk kleiner. Tientallen renners verschenen toch niet aan de start. Tot teleurstelling van diezelfde organisatie.


Bjorn Bakker en Mark Prinsen 

De koers kreeg uiteindelijk een kopgroep van twaalf renners die met razende vaart over de klinkers van Gorredijk raasde en de rest van het peloton uiteindelijk inhaalde. In de kopgroep drie renners van het Houttec Cycling Team: Mark Prinsen, Klaas Poortinga en Henk Bos. Ook Bjorn Bakker was van de partij. De in Wijnjewoude opgegroeide renner was in 2019 de laatste winnaar in Gorredijk en wilde die prestatie graag herhalen. In de sprint kwam hij uiteindelijk duidelijk tekort. Bakker finishte als tweede.

Diverse renners, waaronder Bakker, hadden geprobeerd die eindsprint van twaalf te voorkomen. In de laatste rondes waren er meerdere vergeefse demarrages. Prinsen sloeg als tweede de scherpe bocht vanaf de Brouwerswal de Hoofdstraat in en won de sprint overtuigend. De derde plek op het podium was voor Tijmen Snel uit Leiden.Meer SA!

Afbeelding
Cultuurfestival Eijer: ‘Welkom in onze wereld’ Cultuur 43 minuten geleden
Afbeelding
Vreemde gasten in Bakkeveen Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Rentevaste periode Column 6 uur geleden
Afbeelding
De duurzame broers van De Broerderij Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Het Bontebos aanwezig op Foodfestival Bontebok Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Alliade voegt zorg samen onder één naam Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Flaeijel zoekt Deutz liefhebbers Cultuur 29 jun, 14:39
Afbeelding
Gemeentesecretaris Opsterland vertrekt Nieuws 29 jun, 13:09